Thursday 1 March 2018

Selen účinky

I když ho lidský organizmus potřebuje pouze ve stopovém (malém) množství, hraje důležitou roli v řadě důležitých procesů, jako jsou správné fungování metabolismu a štítné žlázy. Tento článek popisuje vědecky ověřené účinky selenu na zdraví. Кеш Схожі Перекласти цю сторінку лист.


Nepřekračujte doporučenou denní dávku, dlouhodobé vstřebávání vysokých dávek selenu (toxická dávka selenu 9mcg) může vyvolat závažné vedlejší účinky jako je vyrážka, nevolnost, ztráta vlasů, změny nehtů a deprese. Hlavní příznivé účinky : letá americká studie prováděná na Cornellově . Перейти до Účinky doplňku - Účinky selenu.

Krom rakoviny má selen blahodárný vliv také v prevenci šedého zákalu a makulární degenerace, což je hlavní příčina zrakových poruch u lidí v pokročilém věku života. Dále napomáhá imunitnímu systému, je důležitý pro přeměnu hormonů štítné žlázy, účastní se syntézy . Stopové prvky řadíme mezi tzv. Selen (Selenium deficiency). Je to esenciální stopový prvek s antioxidačními účinky , který pomáhá při prevenci civilizačních onemocnění.


Křemík rovněž podporuje hormonální aktivitu, která u žen s přibývajícím věkem slábne, a tím zlepšuje celkový vzhled. Měď - podobně jako selen má antioxidační účinky. Dávkování Užívejte čajovou . V americkém pokusu šlo o doplněk 4mikro gramového množství selenu.

Což je dávka kterou na stránkách uvádí Doktorka. Za dávku typickou považuje 50- 4mikrogramů denně. I další údaje Doktorky jsou nejspíš za hranicí zavádění. Pomáha: pri zápaloch rôzneho druhu, vrátane ochorení kĺbov a kože: chráni proti srdcovým ochoreniam a nádorovým vplyvom . Tělo dospělého jedince obsahuje selenu jen velmi malé procento, podrobné analýy nebyly zveřejněny, ale odhaduje se . Přispívá k zajištění správné funkce imunitního systému.


Tabulka průměrného obsahu selenu v jednotlivých druzích potravin. Nedostatek selenu a jeho příznaky, doporučené dávkování. Oxid seleničitý SeOje stejně toxický jako oxid arsenitý.


Velice toxickou sloučeninou selenu je chlorid selenylu SeOCl který má navíc zpuchýřující účinky stejně silné jako bojová látka yperit. Selan H2Se má toxické účinky srovnatelné s . Nedávno vedci zistili, že selén je nevyhnutný pre tvorbu aktívnej formy hormónu štítnej žľazy, pre zdravú pokožku a vlasy a pre zachovanie normálneho zraku. Selén - pôsobenie a účinky. Spolu s vitamínom E bráni vzniku rakoviny, ktorú spôsobujú peroxidy a superoxidy vodíka.


A tiež spolu s vitamínom E minimalizuje účinky olova a kadmia. Dnes už je jasné, že tomu tak není – před účinky volných radikálů se můžeme účinně bránit pomocí antioxidantů. A selen patří k nejdůležitějším z nich.


Denní potřeba selenu u dospělého člověka je 1– 2mikrogramů. Laboratorním měřením bylo prokázáno, že v zeměpisných oblastech, kde půda .

O seléne sa u nás zatiaľ nehovorí tak často, ako o vitamíne C alebo horčíku, paradoxné však je, že Slovensko, aj Česko patria ku krajinám s veľmi nízkym príjmom selénu so závažnými zdravotnými dôsledkami.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.