Wednesday 14 March 2018

Kam se podívat v new yorku

Muzea v New Yorku , lety helikoptérou nad New Yorkem, rozhledny v New Yorku , procházky po Manhattanu, různé výstavy, plavby lodí kolem Manhattanu a mnohem víc. Jedná se o zážitek, který ve vás zůstane velmi dlouho, a pokud jste vážili tak dlouhou cestu do New Yorku , tak určitě tuto možnost prohlídky city zvažte. V New Yorku se ta trocha minulosti, kterou má, pořád zpracovává.


Vyhlášený podnik, kam jít na brunch, tradiční víkendové jídlo, které je snídaní i obědem. Nad šestnáctou ulicí se dá slézt po schodišti dolů a podívat se na dveře hudebního klubu Highline Ballroom (adresa: 4W 16th Street). Co vím je, že určitě chceme do Museum of Modern Art, do Botanical Garden, rádi bychom shlédli aspoň nějaké mosty, projedli se aspoň částí multikulturálního New Yorku a . Máte o pěkných pár korun méně, a to jste do New Yorku teprve přijeli. Přišel čas zabrzdit a ušetřit – třeba díky atrakcím, které si můžete užít úplně zadarmo. Provedeme vás po nich a dozvíte se třeba, kdy se projet na kole kolem nejslavnějších památek na akci, která ochromí dopravu v celém . Akční letenky do New Yorku jsou občas prodávány jako open-jaw, kdy se místo odletu a návratu liší.


Příkladem je letenka Praha . Chcete-li se podívat na komediální představení, vyhledejte si konkrétní klub třeba na TripAdvisoru. Pročtěte si reference dalších návštěvníků, tipy a. Také si nezapomeňte přečíst článek o bezpečnosti v New Yorku nebo o tom, jak se podvádí turisté v Las Vegas. New York, to je největší, a podle mnohých také nejkrásnější město Spojených států amerických. Najdete tam opravdu všechno, na co si vzpomenete. V následujícím článku doporučuji deset věcí, bez kterých se návštěva The Big Apple, jak se americké metropoli přezdívá, neobejde.


Do toho se můžete podívat do galerie, zahrát si mini golf a posedět v koktejl baru a prožijete krásné a levné letní odpoledne. Muzeum mapující imigraci do USA, které se nachází na ostrově Ellis, vám přiblíží život imigrantů, kteří přijížděli do New Yorku za ostražitého pohledu Sochy Svobody. Navštívit ale New York a nejít na nákup, to by znamenalo připravit se o zajímavý zážitek. A navíc můžete i dost ušetřit, zvlášť jestli jedete ve značkách.


Pokud sledujete v Česku jejich ceny, polezou vám v New Yorku oči z důlků. Třeba Roxy, Quiksilver, Elementh a další značkové věci se tu dají pořídit za . Na něj se můžete jít podívat na roh ulic Lexington Street a East 52nd Street a dámy, pokud chcete mít z New Yorku skutečně stylové fotky, nezapomeňte si vzít šaty nebo sukni a vyfotit se v „à la Marilyn “. Bohemian House a jednu movie lokaci, takže jsem vyrazil. Co se týče přehlednosti, Ruzyně i Amsterdamský Schiphol podle mého názoru vyhrávají.


Asi se očekává, že po příletu Vás buď někdo vyzvedne, nebo si vezmete taxi. Taxi není můj styl, takže jsem se přirozeně zajímal o veřejnou dopravu. Vzhledem k tomu, že letenky do New Yorku patří k nejžádanějším vůbec, rozhodl jsem se sepsat další díl našeho miniprůvodce právě o Big Apple, jak je New Yorku. Otevřeny jsou vyhlídky v 86.


Tohle město bohužel není nejlevnější, ale i tak tu můžeš ušetřit a navštívit různá muzea a místa v některých dnech úplně zadarmo. Bydlíte u místního, který vám může doporučit kam zajít, vyberete si podle lokace, fotek, doporučení a popisu a máte to v podstatě i jako kurz jazyka. I v New Yorku jsme navštívili minimálně jednu kavárnu denně (spíš asi minimálně dvě) a snažili se objevit to nejlepší.


Niagaru i do WDC jsou ještě za slušné ceny jízdenky MEGABUS - zkus se podívat - záleží na termínu, kdy tam budete. Ohledně hotelu: jak jistě víš, hotely jsou v New Yorku jsou docela drahé, ale vážně je to lepší být ubytovaná na Manhattan. Na Floridě je mnoho letišť kam z New Yorku se létá. Blog o tom, kam všude a jak pohodlně se dá cestovat s dítětem.


Naše první cesta do New Yorku byla ještě před miminem a byla velmi důkladně naplánovaná. V den našeho příjezdu děláme vždy to samé – najdeme obcho nakoupíme základní věci, zmapujeme okolí a snažíme se adaptovat. Náš výlet do New Yorku je čistě turistická (a low-cost gurmánská) záležitost. Když navíc máte na New York jenom několik málo dní, je fajn, že je tu hodně věcí v relativní blízkosti u sebe ať už pěšky nebo metrem. Takže jsme se aspoň šli podívat na Friends Building (chápu, že už je trochu obsese ). Pokud chcete vidět New York pohledem Sochy Svobody, můžete se podívat až na vyhlídku z její korunky.


Počet návštěvníků je zde ale výrazně omezený, proto je dobré udělat si rezervaci předem. Bez rezervace se můžete podívat akorát do podstavce sochy nebo se porozhlédnout po ostrově, kam se dostanete trajektem.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.