Tuesday 20 February 2018

Solný roztok na kloktání

Hagena může solný roztok odstranit přebytek tekutiny ze zanícených hlenových membrán v krku, čímž se sníží bolest. Proces kloktání také pomáhá rozkládat hustý hlen a uvolňuje dráždivé látky, jako jsou alergeny, houby a bakterie z krku, které mohou zapříčiňovat kašlání. Podívejte se na TOP 12 . Při bolesti v krku se mi osvědčilo sáhnout místo do lékárničky do kuchyňské linky. Ve skleničce vody rozpustím přiměřené množství soli (2-lžičky). Tento roztok poté kloktám a bolest je ta tam.


Není to dvakrát příjemné, zato však účinné. Při využívání této babské rady si hlavně musíme dávat pozor na nasycenost slaného roztoku. Příliš slaná voda může poškodit krční sliznici a tím zesílit pocit bolesti či pálení v krku. Kloktání nadměrného množství soli může také vyvolat kašel, dušnost nebo nevolnost. Pro změnu málo nasycený roztok na bakterie nijak působit . Kniha kliniky Mayo radí: v plné sklenici teplé vody rozpusťte půlku čajové lžičky soli.


Vodu kloktejte po dobu několika vteřin a poté vyplivněte. Tee Tre Oilu, na mírné pobolívání, v rekonvalescenci nebo jako prevence v zimním. Pak jsem se náhodou dostala k rozpisu solí pro kloktání (mělo by stačit si koupit solnou směs ke kloktání ), v lékárně mně onu směs připravili - já si z toho udělala roztok a smísila 1:s. To první den, od druhého dne již jen solný roztok ( na 2ml vody na špetku nože soli), většinou do dnů je po rýmě.


V dávných dobách lidé z Himaláje používali sůl na čištění a posílení zubů a prevenci proti zánětu dásní. Himalájská krystalická sůl má v sobě prvek - draslík, který zabraňuje krvácení dásní. Dále obsahuje i vápník - minerál, který posiluje a bělí zuby.


Zásluhou této činnosti z dutiny ústní a hltanu rychleji vyplavíme choroboplodné zárodky. Pokud má kloktání zmírnit bolesti, věnujte se mu jednou za hodinu. Odvážlivci nedají dopustit na kloktání s padesátiprocentní slivovicí, která prý zaručeně vypálí záškodníky. Ještě lepší službu však udělají roztoky s dezinfekčními účinky.


Slaný roztok ke kloktání si připravíte následovně: sklenice teplé vody a . Přes ně si oblečte další suché, silnější ponožky a nohy ještě zabalte do ručníku. Kdo by neznal kloktání solí? O hladkou a jemnou pokožku se postará solný peeling. Pro uvolnění ucpaného nosu, který je jedním z průvodních jevů při nachlazení a rýmě, se dá použít obyčejný solný roztok.


Kromě nakapání do nosu lze domácí solný roztok také kloktat v případě, že vás trápí bolest v krku. Pravidelně připívá na weby, které se věnují tématice bydlení a financí. Pro kloktání obvykle používají roztoku sody, soli, která se připravuje v poměru půl čajové lžičky jedlé sody a soli ve sklenici teplé . Možná i vaše babička měla osvědčenou radu, jakou bylinku použít na bolest v krku.


Populární je především kloktání solného roztoku (asi půl lžičky soli na dvě deci vlažné vody). Rada: Na rýmu - ucpaný nos si můžete kapky snadno vyrobit sami. V půl litru vody rozpusťte lžičku hrubozrnné soli a přiveďte k varu. Důkladně převařený a zchladlý roztok pak inhaluje nebo pomocí kapátka aplikujte přímo do nosních dírek.


Slaná voda pomáhá také při bolestech v krku. Stejným způsobem lze použít na afty, opary nebo na nohy. Další možnost je udělat solný roztok , který můžete použít na kloktání v případě bolesti v krku (stačí dát do víčka vodu a 2-3x v ní krystal namočit a kloktat). Pokud uděláte roztok silnější, lze použít na vyčištění odpadu nebo umytí lednice. Krystal nahradí 5-běžných . Ahojky, hele mě na bolest v krku vždycky pomáhalo kloktání solným roztokem, je to teda potřeba začít dělat hned jak to trochu ucítíš, ale pomáhá to a když je voda převařená a ještě vlažná, tak je to úplně ideální :-) 14.


Ahojky všichni, rozhodně souhlasím s Mončou. Udělal jsem si bylinnou směs na kloktání z Mochny nátržníku,Dubové kůry,Šalvěje a Heřmánku a světe div se,já mám krk zdravej! Solný roztok je ideální záležitost, na bolest v . Ta je dobrá, samozřejmě po vychlazení, také na kloktání , pomůže jak nosohltanu, tak i na bolest a dezinfekci krku. Silnější povahy ji mohu použít i jako solnou sprchu, tedy ucpat jednu dírku a tou druhou solný roztok „natáhnout do nosu“.


Protáhnout dutiny pomůže také čerstvě nakrájená cibule vedle postele nemocného.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.