Friday 26 January 2018

Sýkora koňadra hlas

Mar Vždycky když poprvé zaslechnu po dlouhých zimních dnech vesele znějící rytmické volání sýkory koňadry, ptám se, jak jen to ty sýkory bez kalendáře poznají, že už se přehoupl slunovrat a že je třeba přivolávat jaro. Nechce se člověku věřit, že takzvané biologické hodiny, které každý živočich v sobě nosí, . Informace o české přírodě. Zajímave obrázky, fotografie a zvuky ( hlasy zvířat) z přírody.


Encyklopedie ptáků, savců, plazů a rostlin. Jump to Hlas - Hlas má velmi proměnlivý. U průměrného samce bylo zaznamenáno různých hlasových projevů, ale někteří jich zvládali až 40. Mezi nejčastější patří vábení „ tví-tit“ a varování „citerr“. Podpořte můj kanál na Patreonu!


Do you like these videos? Sýkora koňadra (Parus major) je malý druh pěvce z čeledi sýkorovitých. Jedná o největší a nejrozšířenější ze všech. V zimě přilétají na ptačí krmítka v velkém počtu.


Nemají také vůbec problém obydlet na zahradě vyvěšenou ptačí budku. Jsou krásně žluté a hlavně velmi užitečné. Apr Hlas se ozve po kliknutí na název ptáka.


Jun Je to naše největší sýkora s typickým žlutým spodkem s černým pruhem uprostřed. Má lesklou modročernou hlavou s bílými skvrnami na tvářích, šedozelený hřbet a tenké bílé pásky v modrošedých křídlech. Staví si hnízda v dutinách, větracích šachtách a budkách. Má černou hlavu se žlutými lícemi, na žlutavé hrudi je tmavý podélný pruh. Mladí ptáci jsou bledší a mají žlutavé líce.


Hlas je výjimečně rozmanitý a sýkora koňadra napodobuje nejrůznější ptáky v lese. Passeriformes – pěvci, čeleď : Paridae – sýkorovití. Status: běžný druh, IUCN: LC. Hlas Země se změnil: hluk mění chování zvířat i lidské vnímání světa.


Svět zní úplně jinak, než před 1lety. Podle biologů, kteří se specializují na vnímání planety poslechem, by ho naši prapředkové vůbec nepoznali. Zvětšit obrázek Zmenšit obrázek Zvětšit obrázek na celou obrazovku. Dec Na krmítka v zimě přilétají různé druhy sýkorek.


Jsou to čiperní a společenští ptáčci, přizpůsobiví a vynalézaví. Oblibě se těší nejen pro svůj půvabný vzhle ale i pro velkou pomoc, kterou v létě nabízejí všem zahrádkářům. K nejběžnějším a největším z nich patří sýkora koňadra. Missing: hlas Ptáci na krmítku II.


Z našich druhů se svými asi g nachází mezi osmnáctigramovou koňadrou a desetigramovým uhelníčkem. Samci jsou azurově modří na temeni hlavy a na křídelních letkách a krovkách, samice mají tuto barvu jen . Skořice, Martin Strna přelet SZ, Detail. Koňadry „zvyšují“ při zpěvu v městském rámusu hlas. Jen při zpěvu neklesají tak hluboko, protože v nízkofrekvenčním hluku městské dopravy by se jejich hlas ztrácel.


Někteří se s tím snaží vypořádat a například sýkora koňadra zpívá v městském rámusu o poznání vyšším hlasem než na ztichlém venkově.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.