Monday 29 January 2018

Jak zavěsit horní skříňky

Montáže horních kuchyňských skříněk se většina lidí bojí. Jsou těžké, špatně se s nimi manipuluje. Přitom stačí předem si na stěnu přimontovat pomocnou lištu a práce se urychlí i usnadní. Prohlédni fotky Montáž kuchyně nebývá automaticky s nákupem zdarma. Každé kuchyňské studio má jiný systém.


Nejprodávanějsí třídílné kování k zavěšení horních kuchynských skříněk ,. FGV, lišta a rohové krabičky. Kování se montuje do horních zadních rohů skříněk , upeňuje se k liště přes otvor skrz záda skříňky. Po montáži lze skříňky vyronat v hor. Více než odběrných míst.


Zůstane tak mezi nimi a. Kuchyňská dvířka jsou většinou upevněna na nábytkových závěsech zapuštěných do vnitřních desek skříňky. Nejprve zjistěte, zda potřebujete seřídit horní nebo dolní závěs. Mechanismus zavěšení horních skříněk na stěnu nám umožňuje díky drážkám v kovovém úhelníku a podložce pod vrut seštelování skříněk jak výškově tak do stran. Skříňky zatím nedotahujeme napevno, to učiníme až budou spojeny v jeden velký celek. Horní skříňky kuchyňské linky bývají hluboké – cm.


Jejich výška pak záleží na tom, do jaké vzdálenosti od pracovní plochy linky je zavěsíte. Půda horních skříněk by neměla být vzdálená od podlahy více jak metry. Vždy byste měli bez problémů a použití schůdků dosáhnout i do horních polic. Při montáži horních skříňěk velmi pomůže retifikační lišta. Závěsná lišta pro kuchyňské linky 2m.


Většina horních kuchyňských skříněk mají nastavytelné závěsy. Které přesně zapadnou do vrchní části lišty. Velkou výhodou závěsné lišty je rychlé srovnání skříněk a následné upevnění a přitažení závěsu kuchyňských skříněk.


Odměříme si horní stranu, kde by skříňky měly končit. Je dobré si nakreslit opravdu celou lajnu podle vodováhy, abyste se s vyrovnáváním nemuseli otravovat při šroubování. Navrtáme závěsnou lištu. V případě sádrokartonu či jiného problémového materiálu nesmíme zapomenout na hmoždinky do . Montáž spodních kuchyňských skříněk je daleko snadnější, než zavěšení horních kuchyňských skříněk.


Je to hlavně z toho důvodu, neboť spodní skříňky jsou postaveny na stavitelných nožkách na zemi a jsou vzájemně prošroubované. Problém může však nastat, když se budeme snažit upevnit samostatně stojící mělké . Maximální zatížení na skříňku při použití dvou lišt je 1kg. Rozměry a hmotnost (netto). Velice praktické řešení otevírání dvířek u horních skříněk představují výklopné systémy.


Veškeré výklopné systémy od nás. Pracovní deska a těsnící lišta ve stejné barvě, plastové koncovky, spojovací kování. Sklo - kůra čirá, pojezdy zásuvek. Problém je v tom, že na zdi jsou již připravené obklady a končí výše nežli bude spodní hrana horních.


Navíc se u klasických dvířek doporučuje používat panty (správně závěsy) umožňující otevření dvířek až na úhel 125°.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.