Friday 29 September 2017

Výpočet tepové frekvence podle váhy

Naopak starší lidé s malým množstvím svalstva mohou být ze zdravotního hlediska obézní, přestože jejich BMI je řadí do kategorie ideální váhy. Naše kalkulačka tepové frekvence Vám pomůže zjistit, při jaké tepové frekvenci je Vaše cvičení nejefektivnější, kdy spalujete nejvíce tuků a kdy naopak zvyšujete Vaši výkonnost . Tepová frekvence pro spalování tuků = až z MTF (nejlépe z MTF) např. Výpočet tepové frekvence je možné provést pomocí poměrně jednoduchého vzorce, kdy od čísla 2odečteme svůj věk. Kalkulačka BMI podle věku a pohlaví.


Zajímáte se o to, zda je. Při redukci váhy či zvyšování fyzické zdatnosti je nutné sledovat celou řadu faktorů. Odpovědí na neúspěch může být nerespektování optimální tepové frekvence , a tím i . Je několik způsobů stanovení ideální tepové frekvence pro podporu redukce tuků pohybovou aktivitou. Hodnotu vynásobíme rozmezím aerobního pásma (až 75). Je to naprosto dostatečná pohybová aktivita i při redukci váhy.


Nejdříve je třeba spočítat tzv. Podle staršího výpočtu je to 2mínus náš věk. Nověji se ovšem používá vzorec: 2- ( x věk). Výsledkem je MTF (maximální tepová frekvence ). Tuto hodnotu bychom v žádném případě neměli překročit. Optimální tepová frekvence pro cvičení . Orientační zhodnocení váhy.


Najděte svou ideální frekvenci dle věku, váhy a pohlaví. Přesto se vám nedaří hubnout a váha neukazuje ani o deko méně. Pro výpočet maximální tepové frekvence lze využít online kalkulačku tepové frekvence pro hubnutí nebo jednoduchý vzorec: Ženy 2(muži 220) – věk = maximální tepová . Jinou možností, jak zjistit, jakou máte maximální tepovou . Můžete to snadno zjistit pomocí kalkulačky na FitYOU.


Když jsem zpomalila cvičení tak, abych byla v optimální tepové frekvenci , zdálo se mi, že se flákám. V závorkách najdete výpočty autorky, podle kterých se můžete orientovat. Cvičení můžeme nazývat aerobním za předpokladu, že organismus pracuje při určité intenzitě - tepové frekvenci , ve které dokáže jako zdroj energie zpracovat tuky. A) Druhy frekvence, základní pojmy, laktát. B) Teoretický výpočet tepové frekvence.


C) Využití sportestru při závodech, zásady tréninku, správná intenzita. D) Tabulky: Základní stupně námahy, Úrovně intenzit, Objektivní kalk. E) Snížení váhy (str.2) F) Nízká tepová frekvence.


Existuje několik metod na výpočet optimální tepové frekvence. Podle tepové frekvence zjistíme v jakém pásmu zatížení se pohybujeme. Výpočet optimální tepové frekvence pro spalování tuků už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Kdysi jsem od kamaráda sportovce dostala tabulku v excelu, do které se zadají údaje, váha , věk atd. Je to tam i rozlišené, na hubnutí, formování postavy atd.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.