Wednesday 28 June 2017

Příběh lvice elsy čtenářský deník

Děj se odehrává v Africe. Po zastřelení Elsiny matky by se Elsa o sebe nemohla postarat a zemřela by. Nejsilnější lvíče nazvali Velká.


Druhá lvice , která byla pořád veselá říkali Lustika. Nejmladší z nich se jmenovala Elsa. Dvě z těchto lvíčat však byli nuceni poslat do . Nesmrtelné vyprávění o neobyčejném přátelství ženy a lvice , zachycuje životní osudy roztomilé, hravé Elsy – jak byla odchována lidmi a jak se postupně dokázala vrátit do náruče rodné divočiny, najít si druha a stát se matkou tří mláďat. Moc hezký, ale hodně smutný kvůli úmrtí a loučení.


Příběh podle skutečné události. Stačí otevřít a budeš v obraze. Odeslat známému Stáhnout Nahlásit chybu Buď první, kdo se vyjádří k tomuto příspěvku (0). Doplnkové informace o referáte: Oblast: Čtenářský deník.


Na tretí pokus se to však povedlo a Elsa dokonce cekala mládata s lvem, který byl vudcem smecky, do které už Elsa také patrila. Nakladatelství: Knižní klub. Hlavní postavy: Joy, George, lvi - Elsa, Džespa, Gopa, Elsička. Děj: Manželé Joy a George Adamsonovi bydlí na jihu provincie blízko Isiola.


Dokázali ji vytrénovat a úspěšně ji navrátili zpět do jejího přirozeného prostředí. Elsa se tak stala první lvicí, která se znovu začlenila mezi své druhy . Seriál Volání divočiny, který líčil život lvice odchované v zajetí, patřil před lety k nejsledovanějším pořadům televize! Nyní si můžete připomenout jeho knižní podobou všechna dobrodružství lvíčete Elsy , odchovaného v zajetí a vráceného divočině, i dalších zvířat, jichž se ujali manželé Adamsonovi v rezervaci v Keni. Autorkou je neohrožená ochránkyně zvířat, spisovatelka a malířka Joy Adamsonová. Manželé Adamsonovi, kteří žili a pracovali na farmě v Keni nalezli tři malá bezbranná lvíčata.


Třetí lvíče bylo nejslabší, ale nejpodnikavější. Zbrousilo všechno kolem a její sestry je vždy posílaly na výzvědy, zdálo-li se jim někde něco podezřelé. Nazvala jsem ji Elsa , protože mi připomínala jednu. Elsu , kterou jsem znávala. V divočině by byla Elsa pravděpodobně ztracena.


Lvice obyčejně vrhne čtyři lvíčata, z nichž. Fascinující příběh Elsy je silným čtenářským. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Shakespeare, William - Macbeth. Defoe, Daniel - Robinson Crusoe.


Jirásek, Alois - Staré pověsti české. Vergilius, Publius Maro - Aeneis. Joy Adamson (†69) nebyla jen skvělou spisovatelkou, byla především nešťastnou ženou, která celý svůj život citově strádala.


Lásku a pochopení našla až u milované lvice Elsy , jejíž příběh zná celý svět. Nelehký životní příběh samotné autorky však zná jen málokdo. Ačkoli vyrůstala ve střední Evropě, jejím pravým domovem se staly africké savany. V mládí chtěla být umělkyní či lékařkou, proslavila se jako ochránkyně přírody, spisovatelka a malířka.


V Africe nalezla lásku ke zvířatům, ale i tragickou smrt.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.