Tuesday 30 May 2017

Středomoří rostliny

Pokaždé, když frnknete za sluníčkem a užíváte si zaslouženého volna, vás s železnou pravidelností vyvede z míry místní květena? Co takhle si přivézt kousek prosluněného Řecka, nebo Itálie k sobě . Po zeměpisném úvodu je třeba obrátit pozornost konečně k rostlinám. Přednost budou mít ty, se kterými se setkáváme v našich zahradnických . Fíkovníky, mučenky či bugenvilei zde mají ideální podmínky - teplé, dlouhé léto a mírné zimy plus ideální vzdušná vlhkost od moře.

A skutečně lze při dodržení určitých pěstitelských zásad dosáhnout zajímavých . Jun Přestože některé druhy můžete vysadit i přímo do zahrady, většinou se středomořské rostliny pěstují v nádobách. Naši zimu by nepřečkaly ve zdraví, proto je na podzim uložte domů podle našich rad v článku Stěhování rostlin z balkonů začíná! Druhová skladba rostlin a pěstovaných hospodářských plodin je výrazně odlišná od skladby, na kterou jsme zvyklí z naší země. Společné je pěstování obilí, zeleniny a ovoce mírného pásu (jablka, hrušně, meruňky, broskve a réva), zelenina se pěstuje podstatně delší období roku.


Dnes nikoho nepřekvapí jahody a okurky v . Středomoří snáší i mavuň červená . Podrobný rejstřík a slovníček odborných termínů slouží k rychlé orientaci.

Přesný a podrobný popis více než 5druhů kvetoucích rostlin ze středomořské oblasti. Chorvatsku, Itálii či Španělsku. Většina lidí má s jižními balkony spojené muškáty a petunie či surfinie.


Tyto rostliny ale úplný úpal nemilují, i když se ji dá pomoci, aby snesly i přímé slunce. Dnes vám tedy představíme rostliny , které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci, sanvitálie, ta vytváří . Určitě si vzpomenete nejen na úžasné zážitky, ale i na zajímavé rostliny vysázené okolo budov a lemující cesty. Pořiďte si Oleandr, Žumaru, Kalanchoe nebo Dracaenu a navoďte si středomořskou atmosféru na své zahradě.


S ohledem na svůj původ ocení . Burnie David (překlad Cibulka Jiří). V originále „DK Handbooks - Wild Flowers of the Mediterranean“. I když se stále soustředil na své milované rostliny , pracoval současně na oleandrových hájcích, tvaroval keříky macchie a spolu s tím klíčila i nová myšlenka.


Celá rodina se pustila do práce na novém parku, v němž jsou zastoupeny nejen středomořské olivovníky, ale i mnoho dalších rostlin a květin z této geografické . Jedinečné barevné fotografie věrně zobrazují jednotlivé druhy a umožňují jejich správné a spolehlivé určení. Zahradnictví Petunia provádí realizace zahrad a veřejné zeleně. Prodej kamenů, substrátů, okrasných dřevin, subtropické dřeviny, lekníny.


Pro rostliny je určující slunečné stanoviště.

K relaxačnímu slunění využijete i malé posezení z polygonálních desek z přírodního kamene. Květy česneku aflatunského. Nemá žádnou endemickou čeleď, ale množství endemických rodů je výrazné .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.