Friday 28 April 2017

Jak bydlí francouzi

Samuel se narodil v Paříži francouzské lékařce a českému malíři. Do Česka se dostal poprvé jako sedmiletý kluk, teď už tady pár let žije s přítelkyní Ivou a pracuje na různých řemeslných a uměleckých projektech. Zázemí našel na pražském Žižkově. Návštěva byla fotografována pro časopis Bydlení.


Módní barevnost retro stylů 50. Výsledkem je přátelská atmosféra obytného prostoru, která je uživatelsky praktická a přitom hravě svěží. Kostýmní výtvarník Josef Čechota s přítelem Markem a fenkou Stellou objevují svět za Prahou. Po letech strávených v centru dění si všichni užívají vůní, zvuků a obrazů přírody.


Pavel Cejnar si z každého natáčení pořadu Jak se staví sen odnášel nějakou. Ač jsou francouzské ženy známé štíhlou postavou a vybranou elegancí, francouzské bydlení je spíše o kyprých tvarech. Jste vyznavači francouzského umění nebo je vám milejší francouzská kuchyně, aromatické sýry nebo jejich skvělá vína? Francouzský styl bydlení : inspirativní fotogalerie.


My vám ukážeme, že si snadno zamilujete i francouzský design. Levandulové lány, sluncem provoněný byt a nábytek, co má duši. Kousek Francie můžete mít i ve svém bytě. Inspirujte se, jak si zařídit bydlení v útulném a romantickém stylu Provence.


Auto je pro mnohé druhým domovem. Bydlení je více otevřené, hodně času se tráví na balkónech nebo zahradách. V Plzni se narodil, v západočeské metropoli dodnes bydlí , v dresu Západočechů rovněž poprvé nakoukl do seniorské hokejové extraligy.


A právě nyní má příležitost svůj mateřský klub vyřadit. A tohle všechno umí přenést i do svého domova. Podívejte se, co je typické pro bydlení ve francouzském stylu!


Desítky dobrovolníků ve spolupráci s archeology a historiky už dvacet let budují repliku středověkého hradu. Podle Martina Luxe ze Sociologického ústavu Akademie věd nejde ale takto univerzálně státy porovnávat, protože každý má své standardy bydlení. Eurostatu proto označuje za zavádějící.


Sídlí od sebe sice pouhých kilometrů, avšak dopis, který jeden druhému zaslal, šel celých 1dní. Píše o tom belgický list DH Les Sports. Přestože k atributům Francie patří krom vína především výborné jídlo a přestože se národ galského kohouta v gastronomii vyžívá, nejsou lidé v zemi kolem Paříže obézní. Mnohé ze světových celebrit na svých domovech rozhodně nešetří. Někteří si potrpí na okázalý luxus a jiní se pro změnu spokojí s pohodlným, avšak méně nápadným bydlením.


Pojďme nyní nahlédnout do soukromí dvou populárních zpěvaček Mariah Carey a Céline Dion. Objevte kouzlo přírodních materiálů, měkkých odstínů a klidného, vyrovnaného prostředí. Naučte se správně využívat a kombinovat barvy Francie a využijte hru světla a stínu ve vašem interiéru. Mladí lidé v bohatých zemích chudnou. Alespoň to tvrdí článek v deníku The Guardian.


Na základě dat z Velké Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska, . Hodně časté jsou také zajímavé úchytky. Zapomínat se ale nesmí ani na dekorace, které skutečně tvoří mimořádně důležitou součást bydlení. A samozřejmě živé květiny! Nechte se inspirovat francouzským vintage stylem! V potaz se zde ale neberou domácnosti, které své bydlení vlastní.


Dům ve francouzském stylu: Vsaďte na nábytek s patinou i na křišťálový lustr. Jemnost, romantika a elegance, ale také noblesa, styl a šarm. Namísto extravagance dávají přednost venkovskému stylu.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.