Thursday 19 January 2017

Výrobky ze dřeva pro zš

Plasty se nechají vyrobit dvojím způsobem. Teoretická část pojednává v úvodu obecně o výuce technické výchovy a především práce s technickými materiály v základních školách. Podařilo se nám získat darem z řezbářství „Slavík“ z Krumvíře krásné voňavé dřevěné odřezky pravidelných tvarů.


Nebylo třeba příliš fantazie, abychom hned přišli na to, co z nich vyrobíme. Dva kousky po přiložení k sobě připomínali rybičku, takže bylo jasno. Dřívka jsme nejprve brousili a . Ve školní dílně se v rámci předmětu Pracovní činnosti zabýváme výrobou účelových předmětů ze dřeva.


Používáme smrkové hoblované. Spoje při montáži výrobků používáme nejčastěji montované (vruty), lepené, případně kombinaci obou způsobů. Využití: vybavení třídy. Tip: ukázka výrobku ze dřeva. Vyrobili žáci ze ZŠ Čerčany.


Dodává: Krzysztof Kukuczka. Pomůcky: dřevo , pilka . Region: GÓROLSKO SWOBODA. Istebné, se vyučil truhlářem a je . Prezentace žákovských výrobků ZŠ a MŠ Tatenice. STOJÁNEK NA TUŽKY - KLAUN. EL MUNDO DEL RECICLAJE).


DIY árboles de navidad reciclando cartón. Na zhotovení použili desky ze smrkového dřeva v kombinaci s překližkou. ZŠ nemá vlastní dílnu, pořádají učitelky prvního stupně pro své žáky speciální dílničku, kde se děti seznamují se dřevem.


Do školy přijel truhlář a výtvarník Marek Pilnáček, který s dětmi pohovořil na téma les a dřevo , ukázal jim své výrobky ze dřeva a následně pod jeho dozorem a odborným . Materiál rozvíjí jednoduchou praktickou činnost se dřevem , kovy a plasty. Je ur čen pro předmět pracovní činnosti v 6. Tento materiál vznikl jako doplňující materiál k učebnici: Praktické činnosti – práce s technickými materiály pro 6. Výroba stojánků na tužky. ZŠ zaměřenou na pracovní činnosti, ve které budou žáci sami vytvářet předměty jako pomůcky do dalších výukových hodin (fyziky, matematiky) a zároveň se přirozenou cestou naučí pracovat se dřevem a různými technickými materiály.


Seminář se bude zabývat metodikou samotné výroby i metodikou využití výsledného . Jasanová, špaletová okna s lištami a kličkami z třešňového dřeva pro starou chalupu autorů knihy Aby porod nebolel. Ještě bude třeba dotvořit lišty okolo rámů vnějších oken, špaletu a parapet. V loňském školním roce na podzim získala naše škola evropskou dotaci na vybavení školní dílny. Byly z ní zakoupeny nové stroje na opracování dřeva , nové nářadí do školní dílny a další potřebné vybavení.


Součástí projektu byla i výroba dřevěných ukázkových výrobků. Vytvořili jsme ptačí budky, které jsme s panem . Během dílny „Prsten“ si vyzkoušíme konkrétní technologický postup výroby prstenu. Podrobně postup rozebereme z hlediska obsluhy nářadí a nástrojů a to s ohledem na bezpečnost práce dospělých i dětí. Dozvíme se o základních fyzikálních vlastnostech dřeva , naučíme se rozpoznávat vybrané dřeviny. Z jakého materiálu jsi medaile vyráběl?


Jaký materiál jsi ještě k výrobě medailí potřeboval? Prkna, malé dřevěné odřezky, keramickou hlínu, dřevěné korálky, drátek, papírové ruličky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.