Wednesday, 18 January 2017

Domácí těstoviny recept

Když mi dřív někdo řekl, že dělá domácí těstoviny , představovala jsem si hodiny v kuchyni a strašný složitosti. Receptů na těstoviny existuje strašně moc. Z každýho dílu jsem pak rukama vytvořila silnější placku, kterou jsem následně začala zpracovávat ve strojku na těstoviny.


Nezáleží jenom na tradicích každé italské rodiny, ale také na kvalitě mouky, teplotě či vlhkosti v kuchyni, velikosti použitých vajec. Je proto potřeba neřídit se recepty na 1, ale spíše následovat jakýsi cit v průběhu zpracování .

Výroba domácích těstovin sice vyžaduje trochu času a práce navíc - výsledek ale stojí za to! Potřebujete-li radu, jak domácí těstoviny vyrobit, na co si dát pozor, jaké suroviny na výrobu domácích těstovin zvolit a co vám velmi zjednoduší práci , jste na správné adrese! Nechybí ani zajímavé recepty. Bývávalo v Itálii zvykem, že si v každé domácnosti vyráběli těstoviny sami.


Ovšem čerstvé domácí z těch nejlepších surovin na talíři jsou skvělým zážitkem. V dnešní době jsme sice zvyklí vybírat těstoviny v regálech obchodů. Ale což takhle dát si ty pravé domácí ? Recept na domácí těstoviny - fleky krok za krokem.

V míse rozšleháme vejce s vodou a solí. Do mouky na vále uděláme pomocí prstů důlek. Z domácích těstovin jsem měla ze začátku trošku strach. S jejich přípravou mi ale pomohl strojek na přípravu těstovin KitchenAid a opravdu není čeho se bát.


Pokud nevlastníte strojek na výrobu těstovin, můžete si je připravit i ručně. Já jsem pro dnešní recept jsem zvolila mé . Vsypte mouku do velké mísy a uprostřed udělejte důlek. Do důlku rozklepněte vejce a přidejte vodu, olej a důkladně rozmíchejte. Propracujte těsto rukama na pomoučeném vále až je pěkně vláčné. V případě potřeby přidejte mouku nebo vodu.


Základní recept pro mnoho kuchařů. Opravdu jednoduchý recept na těsto. Můžeme z něj připravovat jakékoliv tvary těstovin a to včetně italských. Od chvíle, kdy jsem obdržela od Tescomy strojek pro přípravu těstovin, se neustále bavím výrobou různých domácích těstovin. Moje těstoviny, i když jsou jednoduché, nudle, špagety, fleky, lasagne, jsou kvalitní díky výchozím surovinám.


Příště vám připravím další z mých receptů na těstoviny v praxi.

V Itálii však těstoviny chutnají úplně jinak. Jsou připravované s láskou a péčí jen několik minut před podáváním. Návod krok po kroku, jak si doma připravit těstoviny tvaru podobného tagliatelle.


Můžete si samozřejmě koupit půlkilové balení nějakých těstovin od vašeho oblíbeného výrobce, ale s přípravou domácích těstovin získáte tyto výhody: užijete si spoustu. Podívejte se na recept na Tagliatelle nella casa con pomodori. Postup přípravy receptu. Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné. Smíchám vejce s moukou a osolím.


Vypracuji těsto a pak už pracuje strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit). Těsto neválím, protahuji strojkem a pak si dám nástavec, podle toho, jaké těstoviny dělám. Připravit si domácí těstoviny není žádná věda, ani vám to nezabere příliš času.


Dříve si domácí těstoviny připravovali téměř v každé domácnosti. Domácí těstoviny - recept. Dnes je na trhu ohromné množstv. Na výrobu domácích těstovin bude.


Dříve jsem ale nevěděla, co je základem pro opravdu kvalitní. A tak jsem si jí zkoušela dělat podle receptů například od Koko či jiných, které jsem našla na webu. Avšak nejvíc mi dal kurz vaření, kde jsme se učili vyrobit právě domácí těstoviny. Ale ne obyčejná hladká, ale semolinová mouka . K výrobě „pasta fresca“, tedy čerstvých těstovin , potřebujete pouze mouku, vejce, vodu a strojek na těstoviny.


Podle některých receptů se používají místo celých vajíček pouze žloutky. Výsledné těsto je potom více žluté, až žlutooranžové, podle toho jak výrazně zbarvené žloutky použijete. Stačí jen kvalitní mouka, vejce, olivový olej a voda.


S Gratusem Maxipasta pak uděláte za pár chvil.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.