Tuesday 1 November 2016

Zóny tepové frekvence

Zóny tepové frekvence od Polaru pozvedávají efektivitu tréninku, pracujícího s hodnotami tepové frekvence, na další úroveň. Trénink je rozdělen podle pěti zón tepové frekvence, které jsou procentním vyjádřením maximální tepové frekvence. Pomocí zón tepové frekvence si můžete snadno zvolit a . Užitečným nástrojem pro řízení tréninku při zohlednění individuálních předpokladů každého běžce jsou tzv.


Začátečníkům a mírně pokročilým běžcům stačí zpravidla kontrolovat jen jedno pásmo tepové frekvence , ve kterém rozvíjejí základní vytrvalost . Pro trénink podle tepové frekvence se stanovují takzvané zátěžové zóny – rozsahy tepové frekvence , ve které předpokládáme že se organismus chová určitým konstatním a podobným způsobem, zatěžuje a rozvíjí některý energetický systém.

Existuje mnoho systémů s různým počtem zón, vztažených v různé kombinaci k . Kalkulačka tepové frekvence. S naší kalkulačkou tepové frekvence můžete zjistit, při jaké tepové frekvenci spalujete tuky a při které už cukry. Pokud výsledky využijete při cvičení, budete hubnout efektivněji a snadněji! Aby byl výpočet co nejpřesnější, musíte znát hodnotu svého klidového tepu.


Ten je ideální měřit chvíli po . ZÓNY TEPOVÉ FREKVENCE (ENERGY ZÓNY) - pásma (rozmezí hodnot) tepové frekvence odpovídající momentální zátěži organizmu. Hodnoty jsou pouze informativní. TF = obnova energie po náročném fyzickém výkonu.

FT - regenerace svalstva . Velmi zjednodušeně se dá říci, že platí: Pokud chcete spalovat svoje tukové zásoby, měli byste se pohybovat v rozmezí – maximální tepové frekvence. Ale tato problematika je samozřejmě složitější a pro . Nejste si jistí, v jakém tempu máte běhat aby šla kila dolů? Nevíte kdy přidat a kdy odpočívat, aby padnul osobák na příštím závodě a vyhli jste se přetrénování? Zapomeňte na sledování rychlosti a zaměřte se na tepovou frekvenci, která vám pomůže vést trénink tak, aby byl . Udělejme si jasno v tepové frekvenci.


Jak tepová frekvence ovlivňuje trénink a výkon? Přehledné vysvětlení základních pojmů. Jaké zvolit tréninková zóny ? Jaká je správná tepovka pro hubnutí? Přečtěte si celý článek o tepové frekvenci při sportu.


Výpočet – určení – tepové frekvence. Obecná teorie říká, 22 u žen 23 mínus věk, dá výsledný údaj o vaší maximální tepové frekvenci. Tento vzorec se používá hlavně proto, aby lidé, kteří se rozhodnou sportovat, věděli v jakých číslech tepové frekvence by se měli pohybovat. Je zcela jedno, zda jdou, běží, jedou na kole, . Mnoho sportovců využívá zóny srdečního tepu pro měření a zvyšování výkonnosti kardiovaskulárního systému a zvýšení své kondice.


LP, kdy můžete prohlížet a upravit zóny jako procento své tepové frekvence na laktátovém prahu.

Spalování tuků už je zde ale v menší míře než u vytrvalostní zóny a dochází k němu později. Výkonnostní (závodní) zóna – až 1procent vaší maximální tepové frekvence – není vhodná pro redukci hmotnosti – tepová . Několikrát jste se věnovali problematice výpočtu tepové frekvence. Ráda bych se ještě jednou k tomuto tématu vrátila, protože jsem se stále nedopátrala jasné odpovědi. Při jaké tepové frekvenci je tedy . Tréninkové zóny jsou stěžejní pro hubnutí i smysluplný trénink. Naučte se změřit si tu svoji při zátěži a získejte tak nový rozměr své běžecké přípravy.


Chcete běhat podle tepové frekvence ? Jak si měřit tep a proč, kdy zpomalit, zrychlit a kdy si můžeme být jistí, že naše tělo spaluje tuky . Cílové tepové frekvence a zóny tepové frekvence se vypočítávají jako procentuální části TFmax. Uvádějí se čtyři cílové zóny tepové frekvence – podle cíle cvičení a základní fyzické kondice daného člověka. Lehká intenzita – – může vést ke zlepšení fyzické kondice u lidí s velmi špatnou kondicí.


Jak svou hodnotu maximální tepové frekvence zjistím? Ke zjištění tepové frekvence a následné udržování vhodné tréninkové zóny třeba těmito čtyřmi způsoby: Nejrychlejší je od čísla 2odečíst svůj věk. Zjistíte hodně orientační hodnotu. Pro přesnější výpočet (zhruba ) zkuste následující vzorec pro výpočet tepové . Karvonenova rovnice pro výpočet tepové frekvence pro tu kterou tréninkovou zónu: (TFmax – TFklid).


TFklid TFmax = ženy 2– věk muži 2– věk. Nalezené položky: První .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.