Wednesday 26 October 2016

Sýkora modřinka hlas

Sýkora modřinka je původně lesním ptákem hnízdícím v dutinách stromů. Dnešní kulturní krajině se však dokázala velmi dobře přizpůsobit a setkáme se s ní prakticky všude, kde se vyskytují nějaké stromy s dutinami. Jejím specifickým znakem, který ji. Sýkora koňadra (Parus major) je malý druh pěvce z čeledi sýkorovitých.


Jedná o největší a nejrozšířenější ze všech. Z našich druhů se svými asi g. Informace o české přírodě. Zajímave obrázky, fotografie a zvuky ( hlasy zvířat) z přírody. Encyklopedie ptáků, savců, plazů a rostlin.


Menší než sýkora koňadra, s malou kulatou hlavou vmáčklou mezi ramena ( působí dojmem, jakoby neměla krk). Nejvýraznějšími znaky, kterými se liší od všech ostatních středoevropských druhů sýkor, jsou modré temeno a černý proužek přes oko. Hlava je jinak bílá, hřbet a kostřec olivově zelený a křídla modrá s úzkou . Перейти до Hlas - Hlas má velmi proměnlivý. U průměrného samce bylo zaznamenáno různých hlasových projevů, ale někteří jich zvládali až 40.


Mezi nejčastější patří vábení „ tví-tit“ a varování „citerr“. Může za to nejen její rozšíření ale. Hlas se ozve po kliknutí na název ptáka.


Vejce má bílá s červenohnědými skvrnami. Spolu s dalšími druhy se podílí na regulaci populací hmyzu a dalších bezobratlých. Druh je velmi nápadný svým. Hlas : Zpěv sýkory modřinky naleznete zde. Hlas Sýkory babky se velmi rády projevují nahlas, často můžeme slyšet krátké volání„pistje“,„cjecjecje“ nebo – při silnějším vzrušení–„pistje djepdjepdjep“.


Ptáci velcí asi jako sýkora modřinka , nebo menší Střízlík obecný malý ptáček se silným hlasem Tip Střízlík obecný se Troglodytes troglodytes zdržuje převážně při 9. Jako hnízdiště a úkryt mu poslouží neuspořádaná Jeho zpěv zní hlasitě a břeskně – nepatrný střízlík hromada klacků obecný má sice překvapivě mocný hlas , . A Špaček Obecný (Sturnus Vulgaris(. A Skokan Hnědý (Rana Temporaria). A Kalous Ušatý (Asto Otus). A Strakapoud Velký (Dendrocopos Major). A Vydra Říční (Lutra Lutra).


A Sýkora Modřinka (Parus Caeruleus). A Tetřívek Obecný (Tetrao Tetrix). A Kuňka Obecná (Bombina Bombina). Mlynařák dlouhoocasý a sýkora modřinka - pro porovnání velikosti). Obratně tančí mezi tenkými větévkami, klidně i zavěšeni hlavou dolů, neúnavně při tom pískají a občas zacvrlikají asi jako sýkora zkřížená s vrabcem polním ( Hlas mlynaříka črrr, si,si,si ZDE ). Noci přečkávají natěsnaní.


Ilustrace: Pavel Procházka. Třída: ptáci Řád: pěvci Čeleď: sýkorovití. Délka života: let (údaj ČR), let měsíců (zahra- ničí). Mláďata: Hnízdí dvakrát ročně.


Snáší zpravidla 9–vajec, na kterých sedí pouze samička asi 13–dní. Hnátnice (UO), kolem krmítka u domu. Slatiny a Vysokého mýta (UO).

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.