Monday 5 September 2016

Vznik solí test

Písemný test obsahuje variantu A, B. Je přiložen také metodický list pro rychlé opravení testu. Očekávaný výstup: Žáci určí co je to sůl, vytvoří ze vzorce název solí , z názvu vytvoří vzorec, poznají rovnici neutralizace. Druh učebního materiálu : Test. Typická věková skupina: – let. Oxidační číslo - přehled.


Význam solí ve stavebnictví - prezentace. Názvosloví oxidů - přehled. Vznik solí : neutralizací. Která sůl se používá ve stavebnictví k výrobě páleného vápna ? Napiš správný chemický název a vzorec, uveď také mineralogický název odpověď.


Neutralizace – kyselina a hydroxid. Reakce – kov a kyselina. Můžeš vybírat ze tří možností, náhodný test na sloučeniny, náhodný test na prvky nebo si zobrazit test , který ti vytvořil tvůj učitel a sdělil ti jeho ID.


U náhodných testů si můžeš zvolit jaké prametry má test mít. Zde doplň tajenku: Definuj pojem ukrytý v tajence: Řešení. Zde si můžeš vygenerovat test.


Zadání laboratorní práce. Projekt: Svět práce v každodenním životě. REAKCÍ KOVU S KYSELINOU. Vlastnosti a reakce vzniku solí.


Učební materiál vznikl pro výuku žáků Střední školy logistiky a chemie, Olomouc v rámci projektu CZ. Digitální škola III - podpora. Jedná se o reakci sekundárního aminu s acetaldehydem za vzniku enaminu, který následně reaguje s nitroprussidem sodným za vzniku immoniové soli , která je následně hydrolyzována na tzv. Ten je charakteristický svým modrým zbarvením. Popcorn obsahuje velké množství soli a palmového oleje.


Před konzumací většího množství těchto látek důrazně varují i lékaři. Palmový olej totiž obsahuje nasycené mastné kyseliny, které přispívají ke vzniku civilizačních chorob. Tři procenta z celého obsahu sáčku tvoří sůl.


Základní škola Odry, Pohořská příspěvková organizace.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.