Monday 19 September 2016

Akustická textilní omítka

V praxi při řešení akustiky mé pracovny nejvíce pomohla textilní omítka (prodává se v hobbymarketech pod názvem Nomadecor). Není to úplně nejlevnější řešení, v celé pracovně mě to stálo několik tisíc korun, ale z estetického a především akustického hlediska je toto velice dobré řešení. Nanést je můžeme prakticky na jakýkoli rovný či téměř nehrbolatý podkla od stěn a stropů až po beton, sádrokarton, keramiku, . Tepelně izoluje a spoří energii, zároveň zvukově izoluje. Textilní omítka Nomadecor je výrobek na přírodní bázi, bez zápachu a rozpouštědel.


Zakryje trhliny ve zdi a je prodyšný. Jednoduchá aplikace,… 5Kč. Cena produktu bez dopravy. Nanést je můžete prakticky na jakýkoli rovný či téměř nehrbolatý podkla od stěn a stropů až po beton, sádrokarton, keramiku, dřevěné či . Omítka textilní COLORTAP ( Intertap).


Tyto desky kromě celé škály akustických parametrů jak v oblasti zvukové pohltivosti, tak i neprůzvučnosti, umožňují realizovat i podhledové . Předsazené stěny Sádrokartonové předsazené stěny se využívají k estetickému vylepšení stávajících povrchů, zvýšení hodnot jak akustických tak i tepelných. Laickým názorem často bývá, že záclony mohou vyřešit prostorovou akustiku. Pravda je taková, že do určité plošné hmotnosti (což samozřejmě není jediným parametrem) textilní materiály zvukovou energii téměř nepohlcují.


Skutečně účinnými absorbéry jsou optimálně tkané textilie až od plošné hmotnosti . Fixační lepicí emulze na lepení akustické izolace – kbelík (weber.sys acoustic cole). Akustická izolace weber. Spojovací a koutové pásky. Ztužující nivelační malta . Textilní tapety, někdy nazývané i textilní omítky , v sobě spojují hned několik výhod.


Kromě vlastností vzhledových jsou to vlastnosti užitečné: tepelná izolace - úspora energie při použití textilní omítky na všechny stěny místnosti je až. Hluk je jakýkoli zvuk, který. Perforované materiály opatřené na rubu akusticky účinnou netkanou textilií (vlies) mají obecně vyšší pohltivost než materiály bez ní.


Pomocí těchto materiálů je možné. Jedná se o sádrokartonové perforované desky opatřené na zadní straně akusticky účinnou textilií tzv. Do boje s hlukem se pustila i společnost Rigips, přední dodavatel systémů suché vnitřní výstavby a sádrových omítek , jejíž specialisté se v posledních letech soustředili na vývoj a zdokonalování materiálů. Rubová strana je opatřena akusticky účinnou netkanou textilií (tzv. vliesem) černé (resp. bílé) barvy. Díky aplikaci tekuté tapety získá místnost dobré akustické vlastnosti.


Tekutá textilní tapeta (zdroj: folyekonytapeta. hu). Povrch, na který se nanáší tekutá tapeta, musí být suchý a čistý, zbavený volných částic, odpadávajících kusů omítky apod.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.