Wednesday 24 August 2016

Muškařské uzly

Napsal uživatel Luboš Roza. Otázka dobrých či špatných uzlů trápí nejen vývojáře z NASA, ale i obyčejné lidi. Dal jsem dohromady pár screenshotů z jedné zajímavé aplikace a vzniknul ilustrovaný článek o nejrůznějších uzlech. Není na škodu mít v repertoáru i vÍce než jeden druh uzlu. Albrightův spojovací uzel.


Tento uzel je skvělý ke spojení šňůr či vlasců o různých průměrech! Hodí se například při muškaření na spojení muškařské šňůry a návazce s muškou, nebo při chytání kaprů na spojení kmenového vlasce a šokové šňůry. Královský (hřebíkový) uzel.


Muškaření je královská rybářská disciplína. A právě při chytání na mušku se bez tohoto nebo podobného uzlu neobejdete. Zaregistrovat se Ztracené heslo Nápověda k registraci. Atlasy Montáže a uzly Kategorie. V prodejnách je možno zakoupit již hotové návazce pro lov štik, což nám usnadní práci s navazování uzlů.


V současné době se zkouší i . Především k navazování návazců na měkké muškařské šňůry se používá královský uzel. Ten se připojuje na vlasec. Návazec je krátký kousek vlasce, na kterém je navázán háček. Dělá se to proto, aby bylo možno na jeden vlasec navázat více háčků . V této rubrice najdete spoustu návodů na vázání montáží i samotných uzlů. Vysvětlíme, jak připravovat montáže pro lov kaprovitých, ale i dravých ryb.


Ukážeme vám, které montáže navazovat při lovu na položenou, plavanou nebo přívlač. Samozřejmě nebudou chybět ani návody na muškařské či sumcařské montáže. Muškařské šňůry - typy, použití, ujímané vlasce, splétané šňůry a muškařské uzly - návody, doporučení a tipy na muškařské šňury. Muškařská šňůra dopravuje lehkou muškařskou nástrahu – umělou mušku do místa lovu.


Je pouze jakýmsi dopravním prostředkem na jehož konec se připevňuje nejčastěji návazec z rybářského vlasce na který je pomocí rybářských uzlů přivázána muška. Její použití je určeno výhradně k muškaření s muškařským prutem a . Dúfam, že bol tento článok pre Vás aspoň trochu prínosom a že Vám pomôže pri najbližšej rybačke. Prajem Vám pevné uzly priatelia.


Nabudúce: Muškárske šnúry. U pokročilých účastníků ostranění případných špatných návyků při hodu muškařskou šňůrou. Je vhodný pro připevnění vlasce na cívku nejen muškařského navijáku. Navlékněte vlasec na cívku. Soudkový uzel se dá vytvořit i jednodušeji než klasický soudkový neboli krvavý uzel.


Z každého odstřihněte šedesáticentimetrový kus.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.