Tuesday 16 August 2016

Lesklokorka lesklá účinky

Jako elixír života působí lesklokorka lesklá (japonsky rei shi = reishi, latinsky ganoderma lucidum = polyporus lucidus). Tento druh houby je v přírodě velmi vzácný a ve starověké Číně museli hledači často projít obrovské lány lesa než na . Zdravotnickými zařízeními není při léčbě používána a doporučována. Je navržena pro použití v alternativní medicíně jako . Teeguarden tyto silné adaptogeny – např. Houba Ganoderma lucidum, známá u nás i ve světě jako zázračná houba Reishi, patří mezi nejstarší přírodní léčiva tradiční činské medicíny. Její český název je lesklokorka lesklá.


Vlastnosti lesklokorky lesklé byly poprvé objeveny Tradiční čínskou medicínou ( TČM). Ta jí říká ling-či, tedy houba nesmrtelných (japonský název je reiši). Pokud nám lesklokorku předepíše praktik TČM, předepíše též její dávkování. Karst), též houba reiši (angl. reishi) nebo ling-či (pchin-jin ling-chi) je známá tradiční léčivá houba a modelový houbový adaptogen.


Lesklokorka je vysoce léčivá. Prakticky se využívá hlavně při rakovině, což je však škoda, protože jako adaptogen pomáhá . Lesklokorka lesklá se ale užívá i jako součást léčby nádorových onemocnění a též jako . Houba reishi – možná jste už o ní slyšeli. Díky svým schopnostem je přezdívaná také jako houba věčného mládí a nesmrtelnosti. A to zejména z důvodu schopnosti znatelně zpomalovat stárnutí buněk.


Její účinky jsou však využívány i při léčbě nádorových onemocnění či stimulaci imunitního systému. Polysacharidy mají protinádorové účinky , podporují imunitu a zvyšují odolnost vůči stresu. Droga uklidňuje, užívá se . LESKLOKORKA LESKLÁ - LÉČIVÉ ÚČINKY : Energy imunosan.


Zvyšuje vitalitu, posiluje srdce. Napomáhá při léčbě leukémie, astma, cukrovky či mentálních poruchách. Harmonizuje celý imunitní systém. Jedna z nejdéle léčebně užívaných hub na světě s údajně protirakovinnými účinky nesoucí název božská houba nesmrtelnosti. Reishi okysličuje krev a současně čistí cévy.


Botanický popis rostliny. Plodnice houby je silně lesklá , korkovitá, plochá jednoletka, tvarem připomíná vějíř či tvar ledviny, vyrůstá na kmenech či pařezech listnatých stromů. Podporuje obranyschopnost organismu, účinně napomáhá předcházení chorob.


Je známo, že některé houby mají léčivé účinky. Jsou to hlavně Reishi, Cordyceps či Agaricus, jež podporují a modulují aktivitu imunitního systému, ale též působí velmi pozitivně na plíce. Tinktura z lesklokorky NADĚJE - podporuje kardiovaskulární systém, udržuje normální krevní tlak i žádoucí hladinu cholesterolu a krevního cukru.


Ve staré čínské medicíně tuto houbu volali Ling Zhi a její nejcennější druh, červená reishi, byla velmi vzácná. Posiluje imunitní systém. Ve volné přírodě roste tato.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.