K výrobě draselných hnojiv, elektrolýzou taveniny chloridu draselného se vyrábí elementární draslík. Monokrystal KCl se používá jako detektor radioaktivity, působením ionizujícího záření se zbarvuje fialově. Sytost zbarvení je úměrná celkové absorbované energii (dávce) záření.
Rovněž změkčuje maso, podporuje fermentaci při výrobě piva a funguje jako želírující látka . V čistém stavu je chlorid draselný bílá krystalická látka nebo prášek slané chuti, dobře rozpustný ve vodě. Přihnojení travních porostů se provádí v předjaří nebo po sečích.
Jeho použití je nevhodné k rostlinám citlivým na chloridovou formu draslíku. Triviální název Sylvín Ostatní názvy Drasloš Anglický název Potassium chloride. Vzhled - bílý, jemný prášek.
Chlorid draselný 5g Chlorid draselný - draselná sůl 5g. Zda ji lze používat i při vyšších teplotách (pečení), je předmětem zkoušek. Obaly s chloridem draselným jsou dražší než obsah.
V zahraničí se chlorid draselný používá k sypání zledovatělých silnic. Na rozdíl od kuchyňské soli chlorid draselný nezvyšuje krevní tlak a směsi s chloridem sodným se použivají jako alternativní způsob při léčbě hypertenze.
Je to však nutno konzultovat s lékařem. Hnojivo se nesmí použít pro rostliny citlivé na chlór (luskoviny, plodová zelenina, jahody, třešně, višně, jabloně, drobné ovoce). Kvalita balené chemikálie: potravinářská. Dokonce je možné ho smíchat s normální solí v poměru dílů NaCl : dílům KCl a tuto směs používat v kuchyni jako běžnou sůl. Našel jsem chlorid draselný čistý.
A těm koupelím v jakém poměru, a dá se udělat směs s epsomskou a himálájskou solí? Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale): CHLORID DRASELNÝ. ES (EINECS): Není známo. Další názvy látky: Nejsou známy.
Použití látky nebo přípravku. Nejčastější použití látky nebo přípravku: Ostatní použití látky nebo . Molekulová hmotnost: 74. Identifikace firmy: MACH CHEMIKÁLIE spol. V katalogu nemáme podrobnější informace o chlorid draselny.
Podarilo se mi sehnat pouze kilovku technickeho chloridu draselneho ovsem s nasledujicim slozenim, rad bych se ujistil, ze slozeni resp. Jsou látky, které udělují potravině texturu vytvářením gelu. Používá se jako látka zvýrazňující chuť, ochucující látka, která dodává slanost (využívá se tak jako náhražka nebo příměs chloridu sodného – kuchyňské soli) a látka regulující pH.
V podstatě jsou to technické soli KCl s obsahem K2O, Celkový obsah chlóru se pohybuje kolem , neobsahuje žádné doprovodné soli. Také v potravinárském průmyslu nachází využití jako náhrada kuchynské soli a želírující látka. Jako aditivum se označuje kódem E508.
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.