Wednesday 29 June 2016

Rtuť hustota

Chemický vzorec, Hg ( hydrargyrum). Vzhled krystalu, romboedr (při −3 °C). Soustava, klencová (při −3°C). Olej transformátorový, 866. Popis, fyzikální a chemické vlastnosti, reakce, základní informace, chemie, výskyt a využití prvku.


Rtuť , chemický prvek Hg.

Matematické, fyzikální a chemické tabulky. Hustota , dříve nazývaná jako měrná hmotnost, zřídka také označovaná jako objemová hustota nebo objemová hmotnost, je základním popisem materiálu. Podle hustoty můžeme posuzovat objem a hmotnost tělesa. Příklad 1: Dvě krychle mají stejnou hmotnost dva kilogramy. Jedna je vyrobena z hliníku a druhá ze železa.


Která z těchto krychlí má větší objem? Je třeba zjistit, hustotu látek, ze kterých jsou krychle vyrobeny. Latinský název, Anglický název, Německý název, Ruský název, Francouzský název, Protonové číslo, Molární schopnost, Elektronegativita, Hustota , Skupenství, Teplota varu, Teplota tání.


Pokud by rtuť byla v pouzdru dobře tepelně vodivém, voda by to stačila chladit a navíc i pouzdro by se teplem poněkud roztáhlo.

Odpověď: Hustota sněhu značně závisí na jeho stlačení a upěchování. A – měď (je hustší než cín), B – cín. A – bakelit, B – nikl (je hustší než bakelit). A – dural, B – platina (je hustší než dural). A – mosaz (je hustší než zinek), B – zinek.


Mísa: V = ml = cm3. Vyhledej v tabulkách hustotu těchto látek. Látka křemen cukr voda železo rtuť vzduch. Převeď na dané jednotky. Líh papír sklo dřevo korek stříbro.


Spoj látky s odpovídající hustotou. Nachází se v křemených žilách, bývá jemně rozptýleno jako drobné krystaslky,do řek se dostalo zvětráváním hornin z nichž dostáváno rýžováním(př.řeka Otava,Opavice). Barva žlutá, kovový lesk, je kujné,.


Jakou má hustotu při teplotách 0°C a 100°C?

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.