Friday 24 June 2016

Národní parky severní ameriky

Nejvíce národních parků se nachází v Kalifornii (9) a na Aljašce (8), které následuje Utah s pěti národními parky a Colorado se čtyřmi. Rozlohou největším národním parkem je Wrangell . Na národní parky, které berou dech, nejsou bohaté jen Spojené státy. Svou troškou do mlýna může přispět i Kanada.


Na jejím území leží největší národní park Severní Ameriky – Wood Buffalo, kde se nachází největší populace bizonů na planetě. Celkem sedm kanadských národních parků je pak zapsáno .

Na území Severní Ameriky spadá pod některý ze stupňů ochrany více než území. Zároveň na tomto kontinentu naleznete nejstarší i největší národní parky naší planety. Jsou to území, kde má příroda nad člověkem ještě stále navrch. Pojďte se s námi podívat za stromovými velikány, k mohutným . Národní přírodní rezervace v severní Americe jsou proslavené po celém světě. Miliony návštěvníků okouzlila.


V USA najdete jedny z nejkrásnějších národních parků světa. Majestátní hory, divoké přírodní útvary, pouště i zelené lesy. Národní parky ve Spojených státech amerických skrývají to nejhezčí, co může země nabídnout.

Chystáte se do národního parku v USA ? Tady jsou naše tipy, které národní parky v USA navštívit. Jedním z nejznámějších národních parků v USA je Yellowstonský. Poznejte spolu s tvůrci ty nejkrásnější národní parky Severní Ameriky.


Udělejte si přehled o cenách, přečtěte si recenze a hodnocení, zjistěte dostupnost nebo najděte podobné produkty a vhodné příslušenství. Americké národní parky fascinují miliony návštěvníků. S Nat Geo Wild budete moci navštívit yellowstonské gejzíry, členité pobřeží Tichého oceánu na Olympijském poloostrově či největší soutěsku na Zemi - Grand Canyon. Jako soubor superlativ zahrnují nejvyšší i nejnižší bod Severní Ameriky , největší koncentraci geotermálních prvků na této planetě, nejvyšší počet přírodních skalních oblouků, nejvyšší vodopád kontinentu řítící se ze skály, která je součástí . Film nás zavede do překrásné scenérie národních parků na území severní Ameriky. Kompletní databáze ekoturistických informací o národních parcích Severní Ameriky.


Větší část přírodních kouzel USA střeží stát v národních a státních parcích , chráněných krajinných oblastech, polesích a pobřežních rezervacích. Za vstup do amerických národních parků se platí. Ceny se liší mezi $5-za vůz a polovičkou za osobu.


U automobilů platí, že vstupné je stejné bez ohledu na počet pasažérů. YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Yellowstone je .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.