Monday 27 June 2016

Jak zařídit obývací pokoj s kuchyní

Oddělená kuchyň a samostatný obývací pokoj jsou totiž dnes spíše výjimkou, většina lidí je řeší jako společný obytný prostor. Náš devítidílný seriál, který připravila architektka Věra Konečná, vás seznámí se základními informacemi, jež by měl znát každý, kdo se pouští do zařizování nebo rekonstrukce . Návrh architekta se jim líbí, ale až po schválení projektu si uvědomili, že rozmístění nábytku dle nákresu jim nevyhovuje. Vzdálenost od pohovky k televizi (v obývací stěně) se jim zdá být příliš velká.


Proto by chtěli poradit, jak rozmístit nábytek, aby . Největší chybou při zařizování obývacího pokoje spojeného s kuchyní je snaha, vybavit každý pokoj zvlášť.

Jedná se přece o jednu místnost. Neznamená to však, že byste museli mít v obou částech stejný nábytek nebo výmalbu v jednom odstínu. Různé byty, rozdílné velikosti, jiní majitelé.


Jedno ale mají společné: kuchyň a obývací pokoj v nich tvoří jeden kompaktní celek. Chystáte se na rekonstrukci nebo zařizujete úplně nový domov a chtěli byste využít podobného řešení? Podívejte se, jak tyto prostory ve skutečných bytech a domech zařídili. Někdy si spojení kuchyně s obývacím pokojem vyžádá celkově malá výměra bytu. Metry čtvereční některých kuchyňských.


Některé rodiny dokonce setkávání s přáteli věnují takový prostor, že zařízení alespoň části svého bytu zcela přizpůsobují setkávání se s přáteli.

Tam bude jistě dominantní roli hrát . Moderna –soudobý artefakt v kuchyních. Jinak ale právě tyto jemné přechody propojující obývací pokoj s kuchyní zajistí, že váš domov bude působit prostornějším dojmem, ubyde příček, dveří a hluchých míst. Obvyklý je způsob členění pomocí nábytku – tedy správně rozmístěnými kusy zařízení , které tak vytvoří jakousi vizuální dělící stěnu. Manželé Tesařovi se na nás obrátili s prosbou o vizualizaci jejich nové kuchyně propojené s obývacím pokojem. Jelikož si nedávno pořídili rodinný domek, rádi by si jej zařídili prakticky a moderně.


Nevědí si však rady, jak vyřešit společný prostor pro kuchyni a společenskou část. My jim s tímto problémem . V posledních letech je oblíbené propojení obývacího pokoje a kuchyňského koutu – díky tomu může být v kontaktu celá rodina a prostor zpravidla působí otevřeně a vzdušně. Jak tedy zařídit obývací . Při jeho zařizování je třeba zohlednit nejen jeho prostorové možnosti, ale i tvar místnosti, a také již zmíněný životní styl či osobní preference. Aktuálně preferovanou možností jsou otevřené denní prostory, které obývací pokoj propojují s kuchyní , přičemž v případě rodinných domů přímo přechází do . Mezi módní trendy v oblasti bydlení patří již nějakou dobu propojení kuchyně s obývacím pokojem. Vzniká tak jedna velká místnost, jejíž.


Důvodem je prosvětlení prostoru, volnější ruka pro zařizování a design, nebo též to, že ten, kdo vaří, není od zbytku rodiny izolovaný. Samostatná, spojená s kuchyní či obývacím pokojem. Foto: Šťavnaté barvy podpoří vaši chuť k jídluFoto: Alax.


Dobře řešená a příjemně zařízená jídelna, ať už velká, či miniaturní, je základem vaší domácí pohody. Klidné místo pro stolování je velmi důležité.

Ale jaký je postup při zařizování takového prostoru? Seřadili jsme pro vás body podle priority uvažování: materiál, barva, rozvržení prostoru a funkčnost. Tak my máme kuchyň cca 5ma obývák cca 25m2.


Kuchyň je obrovská , obývák menší, ale v pohodě se tam vejde sedačka, dvě křesla, konferenční stůl, tv stolek a jídelní stůl (ten už je trochu na těsno). Poradíme vám, jak zařídit obývací pokoj v domě, paneláku a obývák spojený s kuchyní. Otevřený obývací pokoj kombinovaný s kuchyní a jídelnou vykazuje elegantně konzervativní ladění. Spojení konzervativního obývacího pokoje s dalšími pokoji do velké multifunkční místnosti působí velmi útulným a vkusným dojmem.


Orientovaná je na sever, prosvětluje ji ale velké okno a prosklené balkonové dveře, které vedou na prostornou terasu. Jiří hledal řešení, jak nakombinovat zařízení , aby spolu jednotlivé zóny ladily. Věděl, co chce, ale výběr si chtěl raději potvrdit . Aneb když je v kuchyni málo prostoru. Doby, kdy se vařilo v malé kuchyni stranou všeho dění, jsou dávno pryč.


Obývací pokoj s jídelnou. Nyní jsou oblíbené otevřené a vzdušné kuchyně s jídelnou a nejlépe. Mobiliářem z kolekce hülsta now!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.