Thursday 24 March 2016

Hlavní město nového zélandu

Nachází se na jihozápadním cípu Severního ostrova na pobřeží Cookova průlivu. Jde o nejjižněji položené hlavní město světa. Napier je oblíbeným turistickým centrem, hlavně díky tomu, že část města je postavena ve stylu art deco. Město bylo takto přestavěno po zemětřesení v roce . Známé také pod jménem Město Plachet podle přístavů, kde v létě kotví nespočet plachetnic a jachet patřící místním obyvatelům.


První, co vás při návštěvě uhrane, jsou okolní hory.

Nov Anglicky, New Zealand. Maorsky, Aotearoa (Země dlouhého bílého oblaku). Auckland - cca 500obyvatel . Jedním z nich může být muzeum Te Papa – novozélandské národní muzeum, . Hlavní město Nového Zélandu.


Jméno: město bylo osadníky pojmenováno podle Arthura Wellesleyho, 1. Co neminout: parlamentní budovy, lanová dráha, botanická zahrada, Mount . Na Novém Zélandu žije přes milionu obyvatel.

Obě města se nacházejí na . Wellingtonu a vítěze bitvy u Waterloo. Většina obyvatel žije ve městech. Státní zřízení: konstituční monarchie s jednokomorovým parlamentem.


Výkonnou moc má vláda s ministerským předsedou v čele. Královna je zde zastupována generálním guvernérem. Není divu, že odsud pocházejí ragbisté předvádějící před zápasy tanec Haka nebo svérázný . Nový Zéland je členem Britského společenství národů. Náboženská příslušnost, anglikáni 2, presbyteriáni , bez . Dec Je to oblast vyhledávaná milovníky tepla a sluníčka – sever je totiž na Novém Zélandu nejteplejší oblastí (země leží na jižní polokouli a vše je tu tedy obráceně). Vydejte se třeba do bývalého hlavního města Russell, navštivte přístavní městečko Paihia a na palubě lodi prozkoumejte některý z desítek ostrovů . Najdete ho na jihozápadním cípu Severního ostrova, u pobřeží Cookova průlivu.


Součástí města je nespočet památek, . Měna: novozélandský dolar (NZD) = 1centů úřední jazyk: angličtina, maorština. Vstupní formality a základní informace. Jak cestovat po Novém Zélandu ? Welington je hlavním městem Nového Zélandu.


Město leží v jižní části Severního ostrova, poblíž geografického středu země.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.