Wednesday 27 January 2016

Lesklokorka lesklá recept

Nejedlá druh houby, rostoucí jednotlivě nebo ve skupinách na pařezech a bázích odumřelých kmenů dubů, méně často jiných listnáčů. Využívá se v lidovém léčitelství. Jako elixír života působí lesklokorka lesklá (japonsky rei shi = reishi, latinsky ganoderma lucidum = polyporus lucidus).


Má ale i řadu preventivních účinků. V tradiční čínské medicíně se využívá již několik tisíc let, v Evropě je doceněna teprve v posledních desetiletích. Proč tedy nevyměnit léky za tento přírodní zázrak?


LÉČEBNÉ ÚČINKY REISHI: napomáhá. Je známo, že některé houby mají léčivé účinky. V tomto receptu jsme pouze obměnili klasický recept a místo hlívy přidali Hericium.


Chuť nás velmi překvapila a od té doby něděláme houbový guláš s ničím jiným :-). Kulajda po asijsku s Hericiem. Klasická kulajda s přidaným Hericiem podávaná se zastřeným vejce.


To je to, po čem touží každá návštěva . Liecive ucinky hub ma zaujali hlavne z dovodu potencialnej ? Zkoušela jsem je rozemlít, ale narozdíl od jiných hub mi vznikla jakoby skelná vata. V alkoholu je příšerně hořká, jako nejmenší zlo jsem zatím zvolila lesklokorku v rumu, který je přece jen sladší. Pokud máš lepší recept , prosím, napiš ho. Je to silný antioxidant, který je mimořádně účinný při léčbě rakoviny a poruch autoimunity.


Tato oceňovaná houba je známá jako houba nesmrtelnosti ve starověké východní medicíně. Mezi její výhody patří podpora imunitního systému, boj proti rakovině, snížené riziko srdečních onemocnění, zklidnění nervů a úleva od příznaků alergie a zánětů. Další použití zahrnují použití jako prostředek na spaní, diuretikum a . Františkem Kotlabou, CSc. Lze ji vzácně nalézt na jedlích, méně často na jiných jehličnanech. Léčivé houby reishi (Ganoderma lucidum) lesklokorka lesklá.


Lesklokorka jehličnanová (G. carnosum) studovaná našimi předními mykology RNDr. Houba nesmrtelnosti, tak se např. Její účinky byly v tradiční čínské medicíně natolik ceněné, že její užívání bylo jen výsadou císařů. I další léčivé houby jsou spojovány s dlouhověkostí, vitalitou a pevným zdravím.


A nejen to, lékaři čínské . Její český název je lesklokorka lesklá. Avšak ani jedna kniha neposkytuje vhodný recept , pokud jde o Ganodermy. Reishi jako velmi cenný lék.


Jelikož je obtížné sbírat divoce rostoucí Ganodermy, a jelikož . Setkáte se s ní běžně pod názvem reishi. Tradiční čínská medicína ji považuje za božskou houbu nesmrtelnosti. Posiluje obranyschopnost .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.