Thursday 24 December 2015

Palačinky apetit

V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.


Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy. Necháme asi hod odstát a smažíme palačinky.

Babiččiny amolety jsou sladké nádherně nadýchané (kvůli sněhu z bílků) palačinky. Moje brněnská babička je sice dělala na másle, ale ani upečené na teflonové pánvi nasucho neztratí nic ze svého prvorepublikového kouzla. Slané či sladké palačinky ? Tenhle recept vám otevře dveře a vy můžete upustit uzdu své fantazie! Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná.


Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku nadýchané jako polštářky. Milují je děti i dospělí!

První recept z nové série Apetit - Škola vaření je zde. Recept na palačinky , které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem. Palačinkujte spolu s námi. Na palačinky sníh nešleháme.


Studeným mlékem zalijeme mouku, přidáme vejce , cukr, sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr (můžeme přidat rum, brandy). Těsto má mít hustotu sladké smetany, necháme minut odpočinout. Je-li po odstátí příliš husté, přidáme mléko. Sladké palacinky Apetit.


Zkuste palačinky jinak, tentokrát naslano. Tesco recepty - čerstvá inspirace. Emco, 2ml mléka,1g čerstvého špenátu, vejce, špetka soli.


Náplň: 2g tvarohu, 1g sýru Feta, sušená rajčata, slunečnicová semínka Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat. Přidáme sůl, vejce a špenát. Křehké kuřecí maso a houby v krémové omáčce zabalené do palačinky ovoněné pomerančovou kůrou a sniacut. Během chvíle vykouzlíte z vajíčka, mouky a mléka chutný korpus, který můžete po usmažení naplnit nasladko i naslano.


Fantazii se meze nekladou.

V parných dnech přemýšlíme, co nejjednoduššího uvařit, abychom potěšili všechny členy rodiny. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. To však samozřejmě není vše!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.