Wednesday 18 November 2015

Barvy do dětského pokoje podle feng shui

Správné umístění postele je alfou omegou v zařízení dětského pokoje. Při učení by dítě mělo mít vždy přehled o vstupu do místnosti, avšak nedívat se na něj přímo. I když dětský pokoj často připomíná jeden velký chaos, neznamená to, že bychom dětem nemohli dopřát příjemnou harmonii v jejich životní zóně. Asi to bude znít šíleně, ale klidně nechte děti vybrat, kterou barvu by chtěly v pokoji mít. Jistě jste slyšeli, že nás barvy ovlivňují, ale jejich symbolika se různí podle určité kultury.


Tip:Pro utužení vzájemného vztahu rodičů a dětí (též autority - pokud je rodič mimo domov): Dejte své fotografie do dětského pokoje , aby je vaše děti měly stále na očích.

Neexistuje univerzální rada jak zařídit dům, byt či jednotlivý pokoj, vždy se vše řídí dle konkrétního člověka, páru, rodiny, dítěte… „Architekt“ feng - shui. Pokoje , ve kterých se setkává celá rodina, jsou na výběr barev také složitější, protože každý z nás reaguje na barvy jinak. Měli bychom se tedy vyhýbat příliš divokým barevným kombinacím, ale také extrémně světlým barvám, nebo dokonce obývacímu pokoji sladěnému do jedné barvy. Pokud si nejste jisti, . Energie vázané na tyto orientace jsou totiž spojené s jarem, měly by tak podporovat zdravý vývoj dětí. Severovýchod a západ podporují u dětí hravost a tvořivost, severovýchod ale zároveň vnáší do dětského pokoje.


Přemýšlíte nad tím, jakou barvou vymalovat pokoj vašemu dítěti? To je dobře, protože i když to na první pohled nemusí být zřejmé, barvy v pokoji na nás mají velký vliv.

Jak tedy vymalovat dětský pokoj, aby byl tento vliv pozitivní? Přitom všechno, co v dětském pokojíčku je, může ovlivnit, jaké naše dítě bude, upozorňuje dětská psycholožka a poradkyně feng shui Alena. A jaká jsou podle ní hlavní postelová pravidla, kterých bychom se při zařizování dětského pokoje měli držet? Význam ložnice a dětského pokoje je stejný, a proto je v tomto případě slučujeme do jednoho. Proč je dětský pokoj důležitý, je asi každému zřejmé, ale zkusme si shrnout, proč jsou pro nás tato tři místa v domě nebo bytě „poklady“.


Víme, že učení feng -šuej se zabývá pohybem energie, kterou označuje jako . Dnes již existují různá jiná. Do dětského pokoje patří přírodní a zdraví nezávadné materiály! Na závěr bych doplnila . Umístění dětského pokoje. Nejvhodnější je pro něj východní a jihovýchodní strana domu, protože s nimi vázané energie jsou spojeny s jarem.


Díky této pozici podpoříte u svých dětí zdravý vývoj. Feng shui pomáhá propojit. Hravost a tvořivost předurčuje západní a . Orientace dětského pokoje na severovýchod nebo západ by sice podporovala u dětí hravost a tvořivost, ale zároveň by vnášela do místnosti prvky soupeřivosti a to není dobré pro prostředí, které by měli společně sdílet sourozenci. Starší děti se také potřebují cítit ve svém pokoji dobře a vhodné rozmístění . V rohu, kde je psací stůl a dítě se zde potřebuje soustředit, mohou být například jiné barvy než u postele, kde je třeba mysl zklidnit.


Volba vhodných barev do dětského pokoje se odvíjí od povahy dítěte.

Světle modrá, světle zelená a krémové barvy mají uklidňující účinek, zelená barva navíc dodává pocit jistoty. Na noc závěsy naopak vždy zatahujte, neboť otevřené okno do noci je považováno za původce smůly. Všechny věci by měly být rozdělené podle pravidel (například podle velikosti či barvy ). Je také důležité, aby zde byl udržován pořádek, a to zejména nadejde-li čas ke spánku. Aktivní děti by neměly usínat v neuklizeném prostředí. Jako nejlepší polohu pro umístění dětského pokoje doporučujeme sever či . Dětský pokoj je pro vývoj dítěte velmi důležitý, pokud se rozhodnete zařídit ho podle zásad feng šuej, jistě nešlápnete vedle.


Přírodní materiály a pastelové barvy – to je to pravé. Budují se zde vztahy, setkávají se zde lidé, komunikuje se, zkrátka žije. Každý, kdo do něj zavítá, by se v něm měl cítit pohodlně a uvolněně.


Malování dětského pokoje je kapitola sama pro sebe, která si žádá pořádnou dávku nápaditosti a fantazie.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.