Thursday 21 May 2015

První mikrovlnná trouba na světě

První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA koncem 40. V USA si ji zamilovali, v SSSR zakázali. Je s podivem, že mikrovlnná trouba vznikla jako vedlejší produkt.


Na základě tohoto zjištění vytvořil první mikrovlnnou troubu , která vážila 3kg, byla vysoká 1cm . Mikrovlnné záření představuje část spektra záření elektromagnetického, proto kovové předměty, které vložíme do mikrovlnné trouby , fungují v podstatě jako vodiče elektrického proudu. A pokud má kovový předmět nějaké výčnělky nebo špičky – jako například příbory či zmačkaný alobal –, začnou mezi . Ve vynálezu zvaném mikrovlnná trouba si ohříváme jídlo už přes půl století. Věděli jste ale, k čemu všemu dalšímu ji ještě můžete využít?


Přečtěte si užitečných ra co všechno s ní jde dělat. Nové revoluční vaření a multimiliónový dolarový průmysl byly na světě. V dalším vývoji bylo nutné dopracovat Spencerovu myšlenku do praktického užití. K odzkoušení byla umístěna v jedné bostonské restauraci . Mikrovlnná trouba byla kdysi výsadou jen luxusních restaurací, jídelních vozů nebo zaoceánských parníků.


Radarange by ale hospodyňky do kuchyně nejspíš stejně nechtěly. Vážila 3kilogramů a byla . Firma vyhrála zakázku na výrobu radaru a tím i jeho prvku - magnetronu (trubice, která generuje elektromagnetické záření - zde mikrovlnné či rádiové) pro americkou armádu (ministerstvo obrany). Originální návrh mikrovlnné trouby Dr.


Zařízení se používalo pouze pro velké kuchyně a vysoké. Ve světě je známé použití mikrovln k předehřátí plastových granulátů před. Bez mikrovlnné trouby si dnes už většina lidí nedovede představit práci v kuchyni. Ale tušili jste, že tenhle vynález si nechal jistý americký konstruktér patentovat už před lety?


Americký konstruktér Percy Spencer se během druhé světové války zabýval v jisté firmě výrobou a zdokonalováním magnetronů, . Velikostí připomínala spíše chladničku a vážila 3kg. Téměř každý ví, že mikrovlnná trouba je kuchyňský elektrický přístroj pro tepelnou úpravu pokrmů. Ne všichni ale někdy slyšeli jméno Augustin Žáček, přestože právě on má co do činění s jeho objevem.


Не найдено: světě Hoaxy škodí vašemu zdraví víc než mikrovlnná trouba - Manipulátoři manipulatori. Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу мар. Podobně jako v případě počítačů, byla i první mikrovlnná trouba obrovská skříň, vysoká metru a vážila více než 3kilogramů. To ho přimělo k myšlence zkonstruovat mikrovlnnou troubu.


O rok později byla v New Yorku otevřena první restaurace, kde se podávala jídla připravená v mikrovlnné troubě. PRAHA (vet) – Pražská policie řešila případ party dětí ve věku kolem let. Bavily se tím, že do mikrovlnné trouby dávaly živá zvířata a dívaly se , jak se pečou.


V blízkosti magnetronu poté začala pukat i donesená kukuřice a tajemství mikrovlnné energie bylo na světě. A to i přes to, že trvalo ještě několik desetiletí, než si našla své velmi bytelné místo ve většině domácností po celém světě. Z historie mikrovlnné trouby. Tento typ se však ani zdaleka nepodobal dnešní podobě mikrovlnky, protože šlo o cca metrový a 4kg spotřebič! Poté nastalo období různých inovací a vychytávek . Počátky mikrovlnné trouby sahají do doby druhé světové války.


Nacistické Německo hledalo způsoby, jak v polních podmínkách válečného tažení urychlit a zefektivnit zpracování potravin. V rámci tohoto výzkumného projektu vyvinuli Němci první zařízení na mikrovlnný ohřev. Po válce se začali o německé .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.