Monday 27 April 2015

Světový čas mapa

Dále naleznete mapu časových pásem a seznam časových pásem světa. Кеш Схожі Перекласти цю сторінку Zjistěte kolik je hodin po celém světě výběrem jedné z největších měst naší světové hodiny. Toronto, CA SEČ - GMT -4. New York City, USA SEČ - GMT -4.


Jaký je časový rozdíl mezi ČR a dalšími státy?

Jaké jsou hodinové rozdíly zemí? Podívejte se na mapu časových pásem. Přejeďte myší na oblast, která vás zajímá, a dozvíte se přesný čas. Kliknutím přidáte pásmo trvale do zobrazení a můžete jej porovnat s dalšími dvěma pásmy.


Chcete-li vybrané pásmo zrušit . Mapa časových pásem a výpočet časového rozdílu mezi dvěmi místy kdekoliv na světě. Místní čas pro kterékoliv místo na světě.

Praktická interaktívna mapa znázorňujúca všetky svetové časové pásma (časové zóny) a aktuálny čas vo svete. Zobrazit větší mapu místa Čína. Dauhá je hlavním městem země Katar.


Zeměpisná šířka: 2 28. Stiskem tlačítka na mapě světa zjistíte čas ve více než světových městech. Hodiny mimo jiné měří vnitřní teplotu, mají budíky, časovač a kalendář. Prakticky časová pásma obvykle respektují hranice státu či přírodní útvary. Pro výpočet aktuálního času v USA musíte znát rozdíl oproti nultému poledníku.


Stačí se podívat na mapu výše. Letní čas končí poslední neděli v říjnu, kdy se z 02:59:hodiny posunou na 02: 00:(tedy o hodinu zpět). Letní čas platí pouze v zemích mírného pásma (v Evropě se nepoužívá jen na Islandu, části Grónska a na norských ostrovech Jan Mayen a Špicberky). Mapa znázorňuje, kde platí a neplatí letní čas. Protože jako počátek pásmového času pokládáme nultý poledník, bylo navrženo označení tohoto časového pásu jako světový čas SČ označovaný anglickou zkratkou UT (univerzal time).


Ne každé časové pásmo je přesně ohraničeno poledníkem o dané zeměpisné délce, ale jsou zde zohledněny i . Vítejte na serveru, na kterém najdete přesný čas pro ČR a nejdůlěžitější zeměpisné body.

Mapu časových zón najdete v sekci časové zóny. NTP ze serveru, který má čas řízen atomovými hodinami.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.