Monday 23 March 2015

Petr koukolíček restaurace

Jsem kuchař, i když se, se mnou setkáte spíše jako s experimentálním nebo snad molekulárním kuchařem, který připravuje doslova avantgardní pokrmy a nápoje. Vaření a jídlo mě opravdu baví a fascinuje, co vše se dá zkombinovat do lahodných chutí. A proto rád jím, vařím a experimentuji, nejen s jídlem, ale i nápoji v . V podstatě jde o vytváření naprosto nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Tyto postupy jdou aplikovat i na nápoje a vytváří se takzvané molekulární koktejly, při jejich výrobě se používají techniky molekulární mixologie.


Ale vůbec ne, to jste jen navštívili restauraci , kde se věnují molekulární kuchyni. Když ochutnáte, zjistíte, že se opravdu jedná o vaše objednané pokrmy, jen mají jinou podobu než obvykle. Jistě, podobného překvapení se jen tak náhodou někde nedočkáte, na to je molekulární gastronomie zatím málo . Tradiční součástí festivalu je soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se již tradičně účastní TOP restaurace západočeského regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy.


Náhodou jsem se přichomýtla k asi hodinovému povídání Petra Koukolíčka, toho času šéfkuchaře v Chuťpointu, o tom, jak dobře zvládnout obchodní schůzku v restauraci. FAMA restaurace Praha - Praha 1. Vedle soutěžních restaurací se na festivalu budou prezentovat i restaurace , které nabídnou nevšední zážitky. Chybět nebude ani šnečí farma z . Využívá poznatků ze chemie a fyziky a ze známých surovin připravuje netradiční pokrmy.


Molekulární kuchyně je novinkou v gastronomii. David Diaz, než přišel do Česka, byl na stáži ve španělsku v elBulli (španělská restaurace nedaleko Barcelony, oceněná třemi michelinskými hvězdami, pozn. red.), kterou vlastní Ferran Adrià, „vývojář“ vlastní řady . Petr Koukolíček : Když je kuchař pankáč. Petr je průkopníkem netradičních kuchyní v České republice. Kromě vaření provozuje bistro a obchod s delikatesami.


Je distributorem vlastní značky ingrediencí pro molekulární kuchyni – Molecular base a . Tentokrát jsme si v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili jídlo budoucnosti. Sází na to, že se nápoje budou i kousat, štrůdl se bude jíst jako amarounová kostka . V současné době je Petr. Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům . Receptů je na internetu nebo přímo v knize Petra Koukolíčka dostatek. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, oblíbená food blogerka Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací.


Už jen pár dní zbývá do zahájení druhého ročníku Apetit Festivalu za OC Plaza v Plzni. Milovníky dobrého jídla a pití budou lákat restaurace , bary, pivovary, ale i vinaři a také hudební interpreti. Zastánce české kuchyně .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.