Thursday 26 March 2015

Pěstování houby reishi

Vyrůstá každoročně na spodní části kmenů nebo na pařezech určitých listnatých stromů, zejména javorů a dubů. Na rozdíl od houby čaga (rezavec šikmý), jiného léčivého „choroše“, který roste pouze na živých stromech, najdeme reishi jak na živých, tak na mrtvých stromech. Díky tomu je její pěstování mnohem snadnější . Reishi (lesklokorka lesklá).


Je však téměř nemožné si být jist, zda opravdu obdržíte deklarovaný produkt s daným obsahem výtažků z této houby. Misto pěstování : zastíněné misto v zahrádce (ve sklepě). První úroda: za 6-týdny.


Předpokládané výnosy: cca kg. Vaha balení: cca kg. Patří mezi poklady čínské medicíny a je nejznámější léčivou houbou na . Je nazývána Reichi či linh chi či božská houba.


Pro takové pěstování je nutné najít vhodný substrát, aby si houba zachovávala své . V dřevěných krabicích se houby pěstují na malých dřevěných polínkách, které jsou po několika umístěny do dřevěné krabice. Tradiční čínská medicína ji považuje za božskou houbu nesmrtelnosti. Význam pěstování : lesklokorka patří mezi chorošovité houby , nelze ji přímo konzumovat.


Reshi (čti Reiši) je dřevokazná houba ze skupiny chorošovitých. V malém množství se také pěstuje v České republice. Po uvolnění těchto látek oba . Můžeme ji, ale pěstovat i jinými způsoby. Jeden z nich je na špalcích listnatého dřeva. Kdy násadu musíme do dřeva zapravit a posléze se o houbu starat tím správným způsobem.


Nebo můžeme houbu pěstovat v krytých podmínkách v předpěstovaných substrátech. Léčivé houby patří většinou k vzácnějším a pomalu rostoucím druhům. Jejich pěstování na přirozeném substrátu na nás zbavuje nutnosti získávat plodnice těchto hub z přírody. Já čekal na svou reishi řadu měsíců. Ganoderma lucidum, houba reishi ) dobře roste na špalcích ve vertikální konfiguraci.


Jednoho dne začalo být v pěstebně jako po útoku kakaového šílence. Nic není náhoda ani to, že jsem narazila na úžasné stránky o houbách. V současné době je PLANETA HUB jedinou fungující houbařskou firmou v ČR, která se léčivým houbám věnuje skutečně naplno. Pravdou je, že nejjednodušší způsob, jak se k ní dostat jsou výtažky, či sušené houby , které jsou běžně v prodeji. Její pěstování není nic . Také doporučujeme kupovat nebo si pěstovat a připravovat houby , nikoliv různé prášky a extrakty z nich (snad) vyrobené.


Objevena byla již před staletími v Asii a získala si pověst houby , která má na svědomí dlouhověkost – dokonce se jí přezdívalo božská houba nesmrtelnosti. Také proto musel každý, kdo našel lesklokorku . Dále se dočtete, jak z lesklokorky připravit čaj. Třebaže v čerstvém stavu je měkká, . Povrch hub vypadá jako by byl nalakovaný.


Pěstování je jednoduché. Plodnice této houby je velmi tuhá a nehodí . Tři způsoby pěstování reishi : V plastových pytlích s pilinami - doba pěstování trvá cca měsíce a výsledkem jsou poměrně malé houby s velice nízkou kvalitou. Pokud se do kapslí dá jejich sušina, je léčebný účinek zanedbatelný. V dřevených krabicích na malých dřevěných polínkách - doba růstu cca měsíců a výsledkem .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.