Wednesday 24 December 2014

Newtonova houpačka video

Jak funguje newtonova houpačka ? Newtonovu houpačku různých velikostí a. Unsubscribe from Fyzika. Dôkaz kyslíka v reakcii katalázy s peroxidom vodíka v pracom prášku - Duration : 2:31. Je také známá pod názvem kinetické kuličky.

Základem konstrukce je několik koulí umístěných na závěsu bezprostředně vedle sebe. Pro odstranění boční výchylky je závěs dvojitý. Už ze stresu nevíte kudy kam a nejraději byste se na všechno vykašlali?


Odpočiňte si a odreagujte se! Jednoduše pomocí nějakého delšího předmětu, například pravítka, rozkývejte všechny kuličky naráz v příčném směru a dívejte se ! Rázostroj (foto: Svoboda). K čemu je ale tato věc dobrá?


Co si na rázostroji, jak se také jinak nazývá, můžeme demonstrovat?

Funguje na základě kinetické energie. Skvělá relaxační pomůcka. Pět koulí zavěšených na vlascích, původně sloužících jen jako.


Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about . Místo obyčejných kuliček se v houpačce. Tato houpačka vás dokáže příjemně uklidnit a vy pak můžete v klidu pracovat, nebo odpočívat.


Houpačka má kovových kuliček zavěšených na vlascích. Kvalitní kovové provedení, hranaté rohy. Názorná ukázka zákonů zachování energie a hybnosti. Slouží také jako relaxační pomůcka u které nikdy nedojdou baterie. Na těchto záznamech se ukázalo . Každá akce vyvolá odpovídající reakci.


A nebo se zkrátka jen uklidnit pozorováním kývajících se barevných světýlek, až příště budete zase muset . Věděli jste, že newtonova houpačka se nazývá rázostroj? Je to zařízení původně sestrojené k názorné . Jedná se o zařízení zachovávající hybnost a energii.

Prozkoumejte fyzikální zákony díky této. První květnové dny přinesly déšť. Mnohem naivnější princip než s jakým přišel.


V návodu je krásné video , díky kterému vykouzlíte na hlavě za chvíli skvělý účes.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.