Thursday 23 October 2014

Zástrčka 230v zapojení

Zapojení zásuvky na 2V (dříve 2V) není nijak složité, jen je zapotřebí pečlivosti při připojování jednotlivých vodičů, které nelze zaměnit! Vždy zapojujeme fázový vodič L (černý nebo hnědý) na levou zdířku, nulový vodič N ( modrý) na pravou zdířku a ochranný vodič PE (zelenožlutý) na kolík. Při zapojování je třeba zbát . Už dosti dlouho máme 230V a při doporučovaném způsobu zapojení nezapomeň mít kolik nahoře. Zásuvku a nebo zástrčku ? A to je důvod k zamyšlení! V případě zapojení kabelu 230V už asi bylo napsáno vše.


Záleží na zapojení zdířek v zásuvce pro 230V ? Oct Jak mám správně zapojit prodlužovačku 230V ? Jun Jak správně zapojit 5. Poradíme vám, jak to udělat bezpečně! Apr Zapojení koncovky 230V. Nejsem žádný elektrikář, ale snad na tom nebude nic těžkého a zvládla bych to zapojit sama.


Oct První článek o silnoproudu se bude zabývat zapojením zásuvky. Síťového euro kabelu a 3-pinové lichoběžníkového konektoru na 230V. V kategorii Síťové zástrčky na kabel 2V naleznete širokou nabídku výrobků a řešení.


Vše skladem, dobré ceny a rychlá doprava. V kategórii Sieťové zástrčky na kábel 2V najdete šíroku ponuku výrobkov a riešení. Všetko skladom, dobré ceny a rychlá doprava.


Ze strany ČOI byla znovu otevřena otázka zásuvek SCHUKO (německé zkratkové slovo Schuko – Schutzkontakt), tj. Vysvětlit a popsat význam zásuvky a vidlice ( pomocí této prezentace), současně zapisovat do sešitu poznámky. Vysvětlit význam prováděcího schématu a schéma nakreslit do sešitu.


Kabel z jističů musí vést nepřerušen (takže také nenapojován) až do zásuvky či do svorkovnice. V zásuvce je napojen následujícně: Hnědý či černý drát (fáze) - vlevo,na obrázku L. Modrý drát (střední, nulák) - vpravo,na obrázku N. Průmyslové vidlice a zásuvky obecně řeší zapojení a připojení zásuvek a zástrček na 380V na třífázový proud. Vyrábí se od jmenovitého proudu 16A až 125A ampér a napětí 50V až 690V volt. Vidlice gumová vodotěsná 16A 230V.


Zahradní technika - sekačky na trávu, robotické sekačky, motorové pily a štípače, travní traktory či zahradní traktory, bazénové vysavače, křovinořezy, čerpadla, drtiče, elektrocentrály v eshopu KOBRAS. Dále nabízíme tažné zařízení, karavany a obytné přívěsy. Rozvaděč elektroměrový RE1. IP chráněno proti stříkající . Vyskytuje se v dvojím provedení: starší provedení má oba kolíky stejně široké, novější má kolík ochranného vodiče o něco větší, čímž je zajištěno, že zástrčku nelze do zásuvky vložit obráceně.


Toto opatření slouží ke zvýšení bezpečnosti spotřebičů. Ačkoli starší zástrčky lze do novějších zásuvek bezproblému použít, . V kontinentální Evropě (tj. mimo Britských ostrovů) se používají převážně dvě nepříliš odlišné verze se shodnou dvojicí válcových kolíků na vidlici ( zástrčce ).

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.