Friday 24 October 2014

Chlazená spíž

Při výstavbě rodinného domu podle typizovaného projektu bez podsklepení jsme se rozhodli začlenit do interiérů spíž osazenou chladicím zařízením tak, aby imitovala sklep,“ popsal Zbyněk Kučera svůj nápad. Nepostradatelné místo pro hospodyni a pro malé děti místo tajuplné, které láká spoustou lahůdek: police plné sklenic s kyselými okurkami, kompoty a marmeládami. Vůně slaniny i sladkostí.


Je to varianta, která se dělá. Mně se to ale neosvědčilo. Ve velkých mrazech se musely otvory ucpávat, v horku se tam stejně potraviny kazily. Spíž používáme jako sklad potravin s delší trvanlivostí, nic jiného tam stejně nevydrží.


Mám tam odtah a řízené větrání. Evropská norma má tedy status české technické normy. Spíž Místnost, která vždy patřila ke komfort- nímu vybavení domácnosti, již není nezbytná.


Bývá nahrazena kuchyňskou spížní skříní (součást linky), která může být i chlazená nebo částečně chlazená. Spíž byla původně určena ke sklado- vání a uchovávání . Potraviny můžeme i dnes tradičně ukládat v potravinových stkříních či samostatných místnostech, ideálně se snadným přístupem přímo z kuchyně – špajzech, jako tomu bývalo dříve. Prostory pro uložení základních potravin, které nepotřebují být v chladu, jsou však dnes často součástí kuchyňských linek.


Nějak se nemohu rozhodnou, zda si nechat udělat spíž nebo ne. Ráda bych jí měla, ale je fakt, že se díky tomu zmenší kuchyň. Také bych nemusela řešit odětrání spíže - muselo by být hned vedle vchodu.


Před desítkami let byly samozřejmostí, dnes z našich domácností postupně mizí. Avšak k čemu vám budou luxusní lesklá dvířka, když do poliček za nimi se nic nevejde? Velice rychle zjistíte, že důležitější než krása kuchyně je její praktičnost. Samostatná spíž byla součástí . Не найдено: chlazená Spíš spíž?


Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу Dětství má většina z nás spojené s létem u prarodičů. Tajné toulky do spíže, kde se schovávali ty nejlahodnější domácí marmelády z ovoce, které jsme jen několik hodin předtím natrhali na zahradě nebo v lese. Ve spíži byla vždy ta nejlepší skrýš, a to nejen díky laskominám, které sem babička před nájezdníky schovávala, . V Čechách se však majitel zlata z Nagana cítí jako nikde jinde na světě, proto se rozhodl pro koupi loftového bytu na pražském Žižkově.


Kuřecí prsa s kostí chlazená. Na prodejně: Albert: Albert Hypermarket. Vepřová krkovice bez kosti chlazená. Václava Vacka, Albert Supermarket, Albert SM Praha. Skříň bude (stejně jako spíž ) tak velká, a tak přehledná, jak velkou a přehlednou jí uděláme.


Spojit spíž , lednici, mrazničku a kuchyňské spotřebiče a vtěsnat je do jednoho prostoru. Na první pohled to vypadá zvláštně a příliš hřmotně, ale zeptejte se žen, jestli by takovou kuchyni ocenily. V levém křídle je spíž , ideální pro načaté konzervy a nápoje. Typicky jde o kuchyňské skříňky, dobře větranou spíž či police. Chladná zóna bývá typicky sklep o stálé teplotě, která by neměla klesnou pod nulu a neměla by přesáhnout stupňů.


Chlazená zóna bývá nejčastěji lednice, kde by se měla teplota ideálně pohybovat mezi až stupni. V mrazicí zóně, tedy v .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.