Monday 30 June 2014

Zásuvka 230v zapojení

Zásuvka je dnes nezbytnou součástí našich domovů. Proto jí musíme věnovat patřičnou pozornost. Tu můžeme svěřit odborníkům, ale stejně tak můžeme její zapojení zvládnout i sami. Ale musíme vědět, jak na to!


Důležité je samozřejmě dbát . Vždy zapojujeme fázový vodič L (černý nebo hnědý) na levou zdířku, nulový vodič N ( modrý) na pravou zdířku a ochranný vodič PE (zelenožlutý) na kolík. Při zapojování je třeba zbát . Výklad a ukázka jak zapojit jednopolovou zasuvku dle praxe. Přehledný popis správného zapojení zásuvky thoughts on “ Jaké je zapojení zásuvky 230V ? Oct První článek o silnoproudu se bude zabývat zapojením zásuvky.


Síťového euro kabelu a 3-pinové lichoběžníkového konektoru na 230V. Můj problém je jedna místnost, ve které vůbec nejsou zásuvky. Je tam přivedený CYKY, na něm stavební zásuvka a celá elektrika je tam řešena kilometrem prodlužek, což je na houby. Zásuvku zapojit umím, mám padesátku ale jen §4. Myslím že s vyhozeným jističem bych to zvládl, ale potřebuji se zeptat, . Je rozbočení PEN vodiče wagosvorkou v zapojení.


Apr Jak mám správně zapojit prodlužovačku 230V ? Jul Jak zapojit zásuvku dvěma vodiči? Sep Jak zapojit zásuvky za sebe? May More from diskuse.


Jak zapojit elektrickou zásuvku ? Zapojení zásuvky 230V - X-IDEA. Nejdříve vypneme jistič a zkontrolujeme nepřítomnost napětí na všech vodičích! Na ochranný kolík připojíme žlutozelený vodič.


Tento vodič je nejdelší, nejvíce na volno aby při náhodném vytržení kabelu zůstal tento vodič připojen nejdéle. I to se může stát, protože máte zásuvky zapojenou zásuvka do smyčky. To znamená, že od této zásuvky pokračuje kabel k další zásuvce. Takto lze pospojovat maximálně deset zásuvek. Při čelním pohledu na zásuvku platí, že zemnící kolík (připojen žlutozeleným vodičem) je nahoře.


Potom levá dutinka je spojena s fázovým vodičem (připojen hnědým nebo černým vodičem) s . Vyskytuje se pouze ve starých instalacích. V současnosti se nesmí používat. Fáze (černá) je přivedena na levou dutinku (při pohledu zepředu do zásuvky ). Vodič PEN ( zelenožlutá) je připojený tak, že bez přerušení prochází od svorky PE (kolík) ke svorce N . Mar Ahoj,máme činžovní dům ze let a ze zajímavosti jsem se chtěl podívat, jakým způsobem máme zapojeny zásuvky v bytě (kvůli studijním účelům, jen ze zajímavosti, nic nehodlám měnit), zapojení zásuvek v kuchyni je pouze pomocí vodičů a to tak, že černý je klasicky na fázi a zelenožlutý je v zásuvce.


Potřebuji ze 400V zásuvky vytáhnout 230V. V zásuvka je 4-kolíková, ale když jsem ji otevřel, tak kabel má standartních žíl. Ve 400V zásuvce jsou zapojeny fáze a nulák (modrý).


Zelenožlutý (ochranný) je uštíplý. V bílá s vypínačem pro ovládání spotřebičů připojených přes tuto zásuvku Technické parametry: Max. Kabel z jističů musí vést nepřerušen (takže také nenapojován) až do zásuvky či do svorkovnice. V zásuvce je napojen následujícně: Hnědý či černý drát (fáze) - vlevo,na obrázku L. Modrý drát (střední, nulák) - vpravo,na obrázku N. Umístění za spotřebičem není vhodné (dále platí i pro pračku). Napojíte-li myčku na vlastní přívod a odpad vody (max.4m od umístění), umístěte rovněž přívod a odpad vody vedle . Sloupek se zásuvkou 230V Venkovní napájecí zásuvka , k připojení max.


W, tělěso nerez, povrch nerez, 230V , IP4 tř. Bezdrátové zvonky do zásuvky , široký výběr zboží skladem Praha a Teplice. Zátěžový TESTER zapojení elektropřípojky.


Po montáži elektropřípojky je nezbytně nutné vyzkoušet všechny funkce elektro-instalace pod zátěží. Nejlépe je k tomuto účelu uzpůsoben tento tester, který prověří všechny funkce světel a blikačů, včetně světla do mlhy. Je vybaven dlouhým kabelem pro pohodlnou obsluhu z . V domě máme staré rozvody.


Z fotek můžete vidět, že zde je místo nulového modrého vodiče použit ochranný zelenožlutý vodič. Ten je nejdříve napojený .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.