Wednesday 25 June 2014

Sýkora zelenohřbetá

Jedná se o poměrně běžné drobné ptáky. Mají poměrně velkou hlavu, téměř přímý špičatý zobák, silné nohy a drápy. Křídla mají krátká a zaoblená, ocas středně dlouhý.


Taxonomická kategorie: 150. Autor záznamu: Jiří Novák Založeno: 13. O tomto druhu není zatím v databázi žádný záznam. Klikněte na tlačítko Přidat článek. Pokud se chcete zapojit do tohoto projektu editací článku, nebo přidánim i formaci prosíme přihlašte se!


Source: Clements checklist. English: Green-backed Tit Czech: sýkora zelenohřbetá. Proceedings of the Zoological Society of London Ptno. Mar Vždycky když poprvé zaslechnu po dlouhých zimních dnech vesele znějící rytmické volání sýkory koňadry, ptám se, jak jen to ty sýkory bez kalendáře poznají, že už se přehoupl slunovrat a že je třeba přivolávat jaro. Nechce se člověku věřit, že takzvané biologické hodiny, které každý živočich v sobě nosí, . Danish, Grønrygget Musvit.


Sýkora lužní: pelēkā zīlīte. Estonian, mägi-rasvatihane. Finnish, vihertalitiainen, Vihertalitiainen. French, Mésange montagnarde, Mésange alpestre. Hungarian, hegyi széncinege.


Italian, Cincia dorsoverde. Ruwenzori sýkora ruwenzorská. Nedotčený nebo téměř nedotčený. Dorsiblanco sýkora etiopská. Bércoun skvrnitý kaloňovití.


Passer domesticus vrabec domácí x x. Passerculus sandwichensis strnadec . Původně dávala přednost listnatým lesům, ale dnes žije také v parcích a zahradách a velmi dobře se naučila využívat blízkosti lidí ve svůj prospěch. Koňadra je poměrně výrazně zbarvená. Parus monticolus sýkora zelenohřbetá x.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.