Tuesday 29 April 2014

Vliesové tapety lepení

Vliesové tapety si díky unikátním vlastnostem oblíbíte i vy. Jsou plně omyvatelné, vysoce odolné proti otěru a jejich velká prodyšnost zamezuje vzniku plísní. Snadno je nalepíte i strhnete. Pamatovali jste před lepením vliesových tapet na všechno?


K lepení fototapet lze podle jejich materiálu použít lepidlo na papírové nebo vliesové tapety. Jak vypočítat spotřebu .

Renomovaní výrobci (např. firma Komar) přikládají speciální lepidlo přímo do balení fototapet, což platí zejména u papírových tapet. Naopak vliesové fototapety se zpravidla prodávají bez lepidla a lepidlo na vliesové fototapety je . Nikdy to nebylo jednodušší! Návod najdete na Hornbach.


Vybírejte z papírových, vliesových , vinilových, látkových či saténových tapet. Přinášíme vám krátký návod na lepení tapet na zeď, přesněji na lepení vliesové tapety. Příprava podkladu - podklad musí být čistý, hladký a bez mastnoty.


V čem jsou vliesové tapety lepší než ty papírové? Odpovíme v článku a navrch přidáme návo jak je nalepit.

Při lepení vliesové tapety na zeď vám doporučujeme řídit se tímto návodem. Materiál: Norma DIN EN 2stanovuje, že vliesové tapety na zeď jsou vyrobeny z buničitých a syntetických vláken, s vrchní tvarovanou strukturou, bez použití skelného vlákna ( viskóza, celulóza). Jaké postupy musíte dodržet a jaké nářadí vám pomůže k co nejlepšímu efektu naleznete v tomto manuálu. Vliesová tapeta žádné nerovnosti neschová, naopak, dokonale ke zdi přilne a zkopíruje vše, včetně nerovností. Zeď musí být také čistá a. Na podlahu přilepíme ochrannou fólii, abychom zbytečně nenašpinili.


Celou zeď nejdříve upravíme penetračním nátěrem. Tento nátěr má více výhod. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma lepení vliesových tapet. To opravdu tak jednoduché, jak výrobci píšou? Na jednu se chystám, tak by mne zajímaly vaše.


Mnohem rychleji a pohodlněji než tradiční papírové tapety se lepí na stěny tapety netkané vliesové. Do módy se totiž dostaly tzv. S pokročilou technikou zpracování umělé . Nespornou výhodou je také jejich snadné odstranění (tapetu typu vlies lze v suchém stavu stáhnout ze stěny) a případná oprava při poškození tapety.


Na lepení vliesových tapet doporučujeme . Další zvláštnost vliesových tapet spočívá v tom, že se lepidlo aplikuje pouze na stěnu (stejnoměrně a ne příliš silně) a tapeta se přikládá suchá. Při lepení přes zásuvky a vypínače vypněte elektrický prou při samotném lepení odšroubujte kryt, nalepte tapetu a potom vyřežte otvor.

Při lepení okenních výklenků nechte tapetu přečnívat a potom ji přesně odřízněte.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.