Monday 24 February 2014

Dýhování návod

Opravit nebo vyměnit dýhu, případně nalepit novou, není složité. Dýha nábytek zcela promění. Dýhování se dřív nazývalo furnýrování.


Touto technikou se většinou vylepšoval povrch méně hodnotného nábytku vyráběného z levných materiálů. Je třeba si uvědomit že následují nátěry tu dýhu uzavřou. Chemopren a podobně se odpařují strašně dlouho. Po roce se na té dýze začnou dělat fleky.


Na netu je mnoho klasických návodů jak dýhovat. Má li to za něco stát,má li být poměrně drahá dýha táké po nátěru,a hlavně po deseti letech vypadat. Zkuste si výrobu dýhovaných předmětů podle našeho návodu.


NÁVOD NA VÝROBU DÝHOVANÉ PODLOŽKY. Využití: dýhovaný výrobek lze použít jako samostatný dekorativní předmět, či jako podložku pod nejrůznější předměty umělecké i denní potřeby. Byl bych proto, aby se z toho udělal komplexnější článek a hodil přímo na web.


Máte někdo zkušenosti se spojování dýhované dřevotřísky na koso? Dělal sem s dýhovanou MDF na koso, ale ta je drahá jako prase. Dýhový nábytek je výhodnější varianta celodřevěného nábytku. Mnoho lidí ale má s dýhou problém.


Odlupuje se, je popraskaná, zvlněná. Použijeme leštěnku na dřevo s obsahem oleje nebo vosku, nábytek tak zůstane v přírodní podobě. Povrch, na kterém je leštěnka, je potřeba vyleštit. U dýhovaných povrchů hrozí, že když se pravidelně neudržují, může časem dojít k vysušení a následnému zkroucení nebo popraskání dýhy.


Hrany u dýhovaných desek. V tomto případě hranou vyrobenou z tenkého masivního dřeva (dýhy). Pokud potřebujete do hrany desky frézovat nějaký profil, je třeba k nosné desce nejprve přilepit nákližek z masivního dřeva a potom teprve předýhovat. Japonec Tanegi Zukuri je truhlářem, a to ne ledajakým. S japonskou precizností a tradičními nástroji vyrábí.


Při práci na plochých dílech mohou provizorně nahradit i klasický lis. S využitím jednotky VACUfix získáte nejlevnější způsob dosažení vysokého vakua v cenově přístupných vakuových pytlích. Klížené spáry nechají se 30–min.


Je proto potřebí čerstvě dyhované plochy řádně vysušit. Hotová studená lepidla kaseinová se rozřeďují podle předepsaného návodu od firmy, což je nutno přesně dodržeti. Návod na používání a ošetřování stolů s dýhovanou nebo masivní dřevěnou deskou. Stoly slouží pouze ke stolování. Nelze je jakkoli jinak zatěžovat např.


Již odchlípnutou dýhu nejdříve změkčíme přes vlhký hadřík teplou žehličkou. Opravujeme-li dýhu na nábytku, natřeném šelakovou politurou, smyjeme ji z opravované plochy čpavkovou vodou. Chceme-li jej přesto použít, je třeba řídit se přesně návodem uvedeným na obalu výrobku.


Montážní návod , doporučené postupy a rady,. Rock stone - kamenné pláty, kamenná dýha , kamenná folie, kamenný design, kamenná dekorace, kamenný obklad. Byla to dřina, hlavně sepsat návod a umět se vším poradit.


Kromě dýhování také trochu soustružím a vyrobil jsem si rukojeti k nářadí. Udělal jsem několik poliček a stolků a také dvě postele. Můj zatím největší výrobek je regál na archivní víno, který už pomalu začínám zaplňovat. Snažím se pracovat co nejvíc pečlivě, abych. U starého nábytku již často nevídáme lesk jeho starých časů.


Povrch většinou trpí , dýha se na mnoha místech odlupuje a nožky se viklají – a přesto: vyhodit je by bylo prostě škoda. Proč tedy nepřiložit ruku k dílu? Některé ze starých kusů nábytku jsou spojeny s mnoha vzpomínkami nebo mají neodhadnutelnou hodnotu.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.