Wednesday 3 April 2019

Zásoby potravin na měsíc

Připravte si zásoby potravin. Mějte alespoň dostatečnou zásobu trvanlivých potravin na čtyři týdny (měsíc ) po ruce. Zaměřte se na vysoce výživné potraviny , které nevyžadují žádné chlazení, přípravu nebo vaření a potřebují jen málo nebo žádnou vodu. Dá se to uděat i tímto způsobem - doporučuji zásobu min.


Státu se stále nedaří získat nouzové potraviny na požadované tři dny. Nouzové zásoby jídla by Česku v případě náhlé katastrofy stále vystačily na něco málo přes den.

Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Existují potraviny , které jsou permanentně v akci a kupovat je draze nemusíme. Našli jsme však i výrobky, které do akce moc nechodí, a proto se vyplatí udělat si zásoby. Ani regály s mléčnou čokoládou Milka a paštikou Májka nemusíte při akci vybílit, během tří měsíců byly v akci 42×. Minimálně na měsíce přežití.


Je mi líto, ale do menší zásoby potravin nemá smysl chodit. Na překlenutí opravdu hrozivých událostí. Na trhu nalezneme většinou produkty skládající se z mnoha plechovek či jiných obalů, jen si představte, jak je budete balit v případě, že budete mít na opuštění domu jen pár minut.


Jedinečný obal našich potravin obsahuje, vše co potřebujete a měsíční dávku potravin unese i malé dítě.

Většina domácností je zabezpečena přiměřenou zásobou potravin pro běžnou spotřebu. Je účelné, aby domácnost měla pro případ potřeby připraveny trvanlivé potraviny Ty by měly mít záruční lhůtu alespoň měsíců a měly být uschovány v suchu, chladu a temnu. Uložené trvanlivé potraviny by měly být konzumovatelné. Zatímco třeba u ropy musíme mít zásoby na tři měsíce , protože se tady žádná netěží, u potravin je to jiné.


Jsou tu desítky zemědělských družstev a potravinářských firem, takže v produkci potravin je Česká republika soběstačná. Proto máme ve skladech pouze základní komodity, které by v případě krizového . Než se pustím do mých komentářů, tak chci poznamenat, že nouzové zásoby potravin je nutno chápat jako něco, co se vám může hodit kdykoliv v. Bonavity ale to je jen jeden příklad za všechny), který má obvykle trvanlivost až měsíců. Příkladů na našem území můžeme zvolit několik - třeba otrávení vody v nádrži Želivka, která zásobuje Prahu. Stačí jedna špinavá bomba do nádrže, a Praha je na suchu. Stejně tak představitelný je útok na elektrickou rozvodnou síť, který vyřadí zásobování elektřinou.


A k blackoutu - celostátnímu či . Mandlové máslo je vynikající pro dlouhodobé přežití, vakuově uzavřené sklenice vydrží po dobu devíti měsíců i déle, po otevření až tři měsíce. Nejen že vám velice dlouho její zásoby vydrží, ale poskytuje navíc i skutečnou výživu v případě, že bude přerušena dodávka potravin. Já bych na tvém místě vařila levná , ale výživná jídla - např. Třeba čočka, vajíčko a kus chleba moc nestojí, a přitom zasytí. To samé hrachová kaše nebo nějaká hustá hrstková polévka.


Pro přežití jsou důležitější zásoby jídla a vody, ne zbraně.

Scottish National Bank dva měsíce nechápala, že jde o kybernetický útok a přišla o dvě miliardy liber. Každý člověk může udělat aspoň minimum, třeba tím, že se zásobí trvanlivými potravinami a pitnou vodou. Domácnostem lze doporučit vytvoření zásoby trvanlivých potravin na několik měsíců nebo lépe na celý rok a průběžně tuto rezervu obnovovat. Nákupem většího množství potravin lze ušetřit. Kromě toho, jak upozorňuje publicista Juraj Mesík, investice do trvanlivých potravin je dnes výhodnější než držet . Rád podiskutuji co přidat, či odstranit a uvítám nějaký vzorec pro výpočet kolik čeho na sto dní (tři měsíce ), třeba pro to čtyřčlennou rodinu.


Násobit a dělit podle počtu strávníku může každý podle své potřeby :) Třeba to tady na fóru už někde je, zatím jsem intenzivně nehledal. Preferuji potraviny , které se dají jíst i samostatně . To je jen část trvanlivých potravin , které ve svém pražském bytě uchovává šestadvacetiletý Michal. Zásobu na několik měsíců navíc už téměř deset let stále obměňuje, jakmile na baleních vyprší datum spotřeby.


Není to jediný neobvyklý koníček: pravidelně také dochází trénovat střelbu zbraní na střelnici, . Státy uskuteční další vlnu tištění nových peněz, čímž jen oddálí kolaps o několik měsíců. Týden komfortně, dva týdny Nejkomfortnější. Už bych musela některé potraviny nahrazovat. A měsíc bychom nehladověli, nicméně strava by byla dost jednotvárná. Za zmínku ovšem stojí fakt, že německé ministerstvo obrany v červenci vydalo report, ve kterém stojí, že by armáda „měla hrát větší roli v uspořádání světového pořádku“.


Při nákupu potravin sledujte také, jaká je jejich energetická hodnota. Dělají obrovské zásoby , ve sklepech a spížích skladují po tunách potraviny , mýdlo, pohonné hmoty, zbraně. Pořizují metráky soli, rýže,. Motto zní: „Doufej v nejlepší, .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.