Wednesday 10 April 2019

Účinky levandule na pleť

Je to hojivý prostředek. Zředěná se může používat jako voda po holení, která nejenom osvěží pleť ,ale také zlepší její stav. Anebo si v práci naaranžujte do vázičky pár čerstvě nařezaných větviček levandule.


Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou – svému pracovnímu prostoru dodáte trochu jásavých barev a zároveň i relaxační vůni. Zachraňte svou pleť Levanduli najdete na čestném místě mezi pěti esenciálními oleji, které . Levadulová silice má silné hojivé a antibakteriální účinky , proto by měla být nepostradatelnou součástí každodenní starosti o tělo a duši.

Její podobnost s levandulí je obrovská, avšak léčivé a zklidňující účinky nemá žádné. Stránka o levanduli, o jejích účincích i použití. Levandule pleť důkladně čistí a zároveň uklidňuje jakékoli podráždění.


O levandulovém esenciálním oleji, který se skvěle uplatní při výrobě domácí kosmetiky i jako přípravek první pomoci v mnoha situacích. Esenciální oleje Tea tree a levandule jsou si vlastně dost podobné. Jako jedny z mála mezi éterickými oleji se můžou používat na pokožku čisté a neředěné. Oba jsou vhodné pro aknetickou a problematickou pleť. Oba mají dezinfekční účinky a oba najdeme v kosmetice často a ještě častěji.


Peeling je dobré aplikovat ne příliš často, u mastné pleti cca po dnech, já bych nedělala častěji, jak 1x za týden.

U suché či citlivé pleti jen jednou za pár týdnů. Levandulový peeling nejen že Vás krásně provoní, ale má i skvělé zklidňující účinky , Vaši pleť. Navíc je to levné, jednoduché, a hlavně na tvrdohlavé pupínky účinné řešení. Na mastnou a normální pleť lze použít levandulový a tea tree olej přímo, ostatní se musí ředit.


U příliš suché pokožky použijte oleje vždy ředěné,“ radí kosmetička Studia krásy v Mladé Boleslavi Jana Slavíková a dodává: „Předtím . Na vyrobenie masky môžete použiť čerstvé alebo sušené kvety, ale aj olej z levandule. Levanduľa má okrem iného aj antibakteriálne účinky. Ak by sa stalo, že by ste sa spálili na slnku alebo v soláriu, pomôžte si levanduľovým olejom, ktorý pleť upokojí a pomôže jej rýchlejšie sa zahojiť. Nepříjemné studené počasí ovlivňuje, mimo jiné, i naši pleť.


Ta bývá často podrážděná a vlivem studeného větru dochází k jejímu vysušování. Ideálním pomocníkem může být tento levandulový krém, který účinně ochrání a hydratuje. L evandule jedna z nejoblíbenějších bylinek, která si zaslouží přízeň, je prostě úžasná a může se pochlubit vícespektrálním použitím. Zabrousíme do Francie, kde se nacházejí nekonečná levandulová pole s rovnoměrným dlouhým pásmem keříků s temně fialovými květy.


Prvotní naleziště levandule se . Levandulová silice má blahodárné účinky na nervové vyčerpání, napětí, odstraňuje hysterii, depresi, silné emoce, ale také nespavost. Pro její antiseptické a hojivé vlastnosti a schopnost regulovat mazotok, stejně tak pro schopnost rychlé obměny kožních buněk je ceněný v péči o pleť mastnou a aknózní. Nedokonalosti (pupínky i jizvičky) se lépe hojí, pleť začíná mít sjednocenou barvu.


Jsem v šoku a rozhodně tento olej řadím ke svým TOP výrobkům. Používám pár kapek na mokrou pleť , pouze večer.

V případě, že se dostatečně nevsákne použiji ubrousek. Bylinka, která léčí, chutná a zkrášluje pleť ! Sezóna levandule : Jak vyrobit džem , krém i parfém. Olej z levandule proslul svými antibakteriálními účinky , a tak pomůže zejména problematické pleti s akné. Zvolíte-li esenciální olej, . Zklidňující levandulový olej a extrakt z vilínu pěstí a vypínají pokožku. Aloe vera doplňuje blahodárné účinky levandulového oleje, dodává pokožce vlhkost a zanechává ji hladkou a sametově jemnou.


Katalogová cena: 3Kč . Levanduli má většina lidí spjatou s příjemnou uklidňující vůní, nicméně éterický olej z téhle bylinky, dokáže mnohem víc než jen uvolnit mysl a utišit duši. Regeneruje kožní buňky a pomáhá tak omlazovat pokožku. Její vůně má hluboké relaxační účinky.


Prospívá jak problematické pleti, tak suché a dehydratované pleti, které navrací vlhkost. Levandule je nejlepší do koupelí, vyrobit si z ní ale můžete i napářky nebo pleťové vody. Protizápalové účinky levandule zabránia vytvoreniu pľuzgierov a urýchlia hojenie popálenín.


V lete je vynikajúca aj na spáleniny od slnka. Pomocou koncentrovanej levanduľovej silice porazíte aj odolného parazita – voš detskú. Pokvapkajte silicou vlasy a pokožku hlavy alebo použite rozprašovač. Výrazný účinek na zpevnění a zjemnění struktury pleti, odstranění přetrvávajících zánětlivých procesů a jizviček po akné.


Domovom levandule je Provensálsko a je teda neoddeliteľnou súčasťou provensálskeho korenia – môžete si ho vyrobiť zmiešaním sušených levanduľových listov s rozmarínom, oreganom,.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.