Monday 22 April 2019

Strategické zásoby potravin

Chystá se obnovit techniku pro integrovaný záchranný systém, především zastaralé elektrocentrály. Zároveň se pokusí navýšit nouzové zásoby potravin. Jídlo by zatím vydrželo přibližně den. Uvedené kroky lze v zásadě hodnotit jako pozitivní, pravá podstata problému je ale jinde – totiž – má-li v dnešní době nějaký praktický význam udržovat za nemalé peníze daňových poplatníků právě strategické zásoby potravin.


Ba dokonce je ještě navyšovat. To vše za situace, kdy se strategické rezervy . Je opravdu překvapivé, jak se této instituci léta vyhýbají úvahy o tom, kde státu utíkají peníze, jak její případnou další existenci zefektivnit a zdali má například vůbec smysl za nemalé peníze daňových poplatníků nakupovat, obměňovat a skladovat zemědělské suroviny k výrobě potravin , které vzhledem k . Logicky tedy není důvo aby správa tajila údaje o struktuře a objemu skladovaných zemědělských komodit a potravin ,“ podivuje se agrární analytik Petr Havel. Jiné evropské země takové tajnosti nedělají. Státní rezervy zpravidla zahrnují obilí, rýži a cukr. Například Němci skladují navíc i hrách, čočku, . Zásoby ropy a ropných produktů máme na dnů, surovin (pro výrobu) na měsíce, obilí na měsíce a potravin na (slovy pět) dní!


Kromě másla stát drží jako hmotné rezervy ve formě potravin také například sušené mléko, cukr, sýry či obilí. Nyní jsou zásoby potravin podle mluvčího Jakuba Linky na úrovni dne, cíl je dostat se na tři dny. Určeny jsou pro krizové situace, ať už přírodního nebo společenského charakteru. Zásoby potravin by Čechům v případě katastrofy vydržely jeden až tři dny.


Až milionů korun zaplatí stát za strategické zásoby masových konzerv. Vedle potravin jsou ve státních rezervách taky pohonné hmoty nebo technické prostředky, které pak stát využívá při povodních, říká ve vysílání redaktorka . JINÝMA OČIMA S postupující hospodářskou a finanční krizí někteří ekonomové radí, že nemá cenu mít peníze v bance, ale zajistit se formou komodit, které mají hodnotu samy o sobě a které jsou nutné pro život. V tomto smyslu se nabízí především zemědělská půda, která v okamžiku, že by zkolabovaly tržní vztahy, může . Stát nakoupí další tuny potravin pro případ krizových scénářů. Ještě během letošního roku chce vypsat zakázky za více než 2milionů korun. Kromě salámů by do strategických zásob Česka měly přibýt i masové konzervy nebo třeba sušené mléko.


Přelomovým rozhodnutím je zejména projekt ,,živých konzerv. Správa státních hmotných rezerv (SSHR) představila v minulých dnech kroky, jejichž cílem je snížit náklady na uchovávání strategických zásob potravin. Zatím jsou strategické zásoby dobrou obchodní příležitostí, nevydělá se na nich sice více než pár set milionů, ale na rozdíl od běžných potravin v řetězcích, nemusí mít dodavatelé strach, že by si někdo stěžoval na mdlou chuť, přísady chemické, či dokonce absenci masa v mase a tak se v nich dá schovat . Německá vláda doporučuje občanům nachystat si zásoby jídla a vody pro případ útoku, blackoutu či podobných radovánek.


Pokud to Němci vidí tak zle, určitě nebude škodit, když se podobně připravíme i my. Vytvořte si doma zásoby potravin , vody a dalších věcí pro přežití! Jeho strategické rezervy vystačí na něco málo přes jeden den a nedaří se mu zásoby zvýšit. Domácnostem lze doporučit vytvoření zásoby trvanlivých potravin na několik měsíců nebo lépe na celý rok a průběžně tuto rezervu obnovovat.


Nákupem většího množství potravin lze ušetřit. Kromě toho, jak upozorňuje publicista Juraj Mesík, investice do trvanlivých potravin je dnes výhodnější než držet . Jaké mají Češi strategické zásoby pro případ krize? Pro schopnost přežití národa platí zlaté pravidlo: „čím více potravin a průmyslových výrobků si národ umí vyprodukovat sám, tím méně je v krizích zranitelný“. Co se týče potravinové bezpečnosti, jsme dnes v situaci, kdy musíme řadu potravin dovážet, i když jsme si je dříve . Multikulturní aktivisté zneužili děti k politické agitaci!


Pro mě tedy dost silný kafe! Toto je zneužívání dětí Umělecká fronta Flagelanti - Center for Contemporary Arts Prague. A foto z galerie DOX - Zdeněk Bakala! FIFO - tedy pravidelná rotace běžně konzumovaných potravin 2) Strategické zásoby.


Domnívám se, že optimálního výsledku, tedy zajištění přežití rodiny, dosáhnujen kombinací obou metod. Metoda FIFO je vhodná hlavně pro zásoby na první dvě vegetační sezóny, kdy bude venku nebezpečno. Cílem byla výměna zkušeností v oblasti skladování potravin , ropných produktů a zásob pro krizové stavy. Předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr navštívil areál společnosti MERO, která pro Správu skladuje strategické zásoby ropy. Tłumaczenie nedostatečné zásoby potravin w słowniku czesko-polski w Glosbe - wielojęzycznym darmowym słowniku online.


Stávající, nebo případně i trošku navýšené zásoby nedokážou uživit všechny obyvatele, kdyby se něco stalo. Je to zásoba jen na několik dní,“ říká. A je tedy podle něho otázka, zda strategické zásoby potravin vůbec držet.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.