Wednesday 27 February 2019

Hnědá barva v interiéru

Jen je třeba ji správně použít. Neutrální barva , která se nevnucuje, připomíná půdu, bezpečí, teplo, tradice. Má ji doma téměř každý – většina druhů dřevin, které tvoří běžnou součást interiérů , má sama o sobě hnědé odstíny. Hnědé mohou být podlahy, okna, dveře, ale i nábytek.


Pokud preferujete přírodní zpracování dřeva, hnědou se přirozeně . Jun Není ani zdaleka béžová či krémová.

Je to barva na pomezí mezi šedou a hnědou. Je klidná, sofistikovaná a elegantní. Není ani moc teplá (jako hnědá ), ani příliš studená (jako šedá).


Proto se o ní říká, že je to perfektní neutrální barva , která se hodí do většiny interiérů a dobře se s ní cítí jak ženy, tak muži. Nov Na obou dvou si mnozí vytvořili řádnou závislost, což není příliš dobré, nicméně takový čokoládovo-kávový interiér , to je jiná. Vaši postavu ani spánek to neohrozí , jako právě nezřízená konzumace výše uvedených laskomin. Příjemné odstíny hnědé vám vykouzlí domov, kde budete moci v klidu relaxovat.


Apr Něžná a velice ženská barva v pastelovém odstínu se aktuálně nosí ve všech typech interiérů bez ohledu na to, zda mají naplánovaný styling do mužského, či ženského konceptu.

Pro navození hřejivého pocitu a útulné atmosféry se k růžové barvě hodí do páru světlé, kávové odstíny hnědé. Feb Hnědá je známá svým uklidňujícím dojmem i variabilitou svých odstínů. Ty můžete v interiéru kombinovat mezi sebou nebo přidat doplňky v jiných kontrastních barvách. Jak na to, aby bydlení mělo šmrnc? Sep V pastelových tónech opticky zvětší a proteplí prostor, proto se v interiérech velmi často užívá v odstínech béžové.


Hnědá je nenápadná i decentní, proto je vhodné ji kombinovat s výraznějšími barvami. Tmavé a syté odstíny mohou působit těžce, ohraničují a zužují prostor. Typickou vlastností je, že dává . Nejvýraznější změnou interiéru je nový oblek stěn, vymalováním či tapetováním, který udává jeho tón.


Barva stěn dokáže změnit charakter světla vnikajícího okny do místnosti a významně tak ovlivnit . Jan Barvy v jednotlivých místnostech. Pokud jde o černou, ta je vhodná spíše jako doplněk a neměla by v interiéru převažovat, aby nepůsobil depresivně. Naopak hnědá barva evokuje pocit pohodlí a domova. Feb Přírodní zeleň obsahuje jemné příměsi hnědých a červených podtónů, díky nimž působí tepleji, matněji a měkce.


Je velkým uměním namíchat správný odstín zelené do interiéru , aby nepůsobila uměle a jedovatě. Obecně se to výrobcům barev v minulosti příliš nedařilo a je smutné, že mnozí proto k zelené . Výrazné odstíny oranžové použijte v jídelně a podpoříte tak chuť k jídlu. Do obývacího pokoje, pracovny či dětského pokoje využívejte oranžovou barvu spíše na doplňky (koberce, obrazy, keramika).

Doporučujeme kombinaci syté či jasné oranžové společně s barvou zemitou (tm. hnědou ), černou, bílou a nebo šedou. Působí teple, měkce, dobře se kombinuje s většinou barev , ale i materiálů. Hodí se k ní lesklý kov, z barev pak bílá, oranžová, zelená.


Velmi elegantní je kombinace béžové a šedé či béžové s černou. Použití hnědé v interiéru je široké a není třeba s ní šetřit. Její všednost se však hned tak neokouká. Mar Pokud si chcete ve svém bytě či domu odpočinout a nemít okolo sebe přespříliš rušivých okolních vlivů, je pro vás hnědá barva tou pravou. Jde o zemitou barvu , která v nás navozuje pocit klidu, uvolněnosti a jistoty.


To je jen pár z důvodů, proč si najde své místo v interiérech mnohých osob. Barvy malé sytosti dělá prostor barevně klidnějším a vážnějším. Zvyšováním sytosti naopak docílíme oživení nálady a výrazu.


Naopak ztemňováním barvy docílíme výrazu těžšího a vážnějšího. Barvy teplé (žlutá, oranžová, červená, hnědá ) a jejich kombinace:. Jul Barvy místností ve vašem interiéru jsou přímým odrazem vaší osobnosti.


Tmavé barvy jsou propracované a teplé, ve velkých místnostech působí intimnějším dojmem. Interiéry v přírodních neutrálních barvách nás zklidní, přivedu k přemýšlení a meditaci. Přečtěte si, jak vhodně ladit kombinace barev v interiéru. Podle barevného kruhu snadno určíte, která barva se do vašeho bytu hodí jako hlavní a doplňková.


Hnědá barva má efekt uzemnění, dává nám pocit stability a rovnováhy.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.