Monday 8 October 2018

Miso polévka s nudlemi

Přípravu polévky můžete spojit třeba s výletem do vietnamské tržnice Sapa či jiného asijského obchodu a . Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, omyté cibulky na malé kroužky, řasy wakame na menší kousky, shitake na plátky a tofu na kostičky. Do polévky dejte nejprve mrkev a cibulky, po minutách přidejte tofu, wakame a shitake. Nechte jen chvíli prohřát a servírujte.


Do misky dejte skleněné nudle a zalijte je horkou . Polévka se soba nudlemi Foto: Polévka se soba nudlemi. Tato japonská polévka vám nahradí hlavní chod. Soba nudle , zelenina a houby vás jistě zasytí natolik, že hlady určitě trpět nebudete :) Suroviny. Miso pasty můžete dnes bez problémů pořídit více druhů.


Miso polévka s pohankovými soba nudlemi a vejcem. Stačí, když zajdete to asijského shopu nebo zdravých potravin. Já mám nejraději světlou miso pastu, miso shiro, která obsahuje nejméně soli, . Mezitím si v hrnečku ve zchladlém vývaru rozmícháme miso.


Vroucí vývar by zničil důležité enzymy, které miso obsahuje. Promícháme a nasypeme nakrájený pórek. Tato polévka se dá brát sebou na cesty do termosky.


Ve větším kastrolu přiveďte k varu mírně osolenou vodu, přihoďte nudle a ihned je od sebe oddělujte hůlkami. Vařte 1-minuty, dokud nezměknou. Slijte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou, přičemž nudle opatrně mněte mezi prsty, aby se vyplavil přebytečný škrob. Vařené nudle rozdělte do čtyř hlubších . Rýžové nudle zalijeme vařící vodou a necháme dojít. Na troše oleje zlehka orestujeme slunečnicová semínka, přidáme zeleninu, nastrouhaný zázvor, osolíme a podlijeme vodou.


Sceďte a propláchněte studenou vodou. Voňavá polévka japonského střihu jménem ramen dobývá naše talíře, tedy spíše hluboké misky. Jde o tradiční vývar z kuřecího nebo vepřového masa, často kombinovaný s mořskou řasou kombu a pastou miso , doplněný pšeničnými nebo pohankovými nudlemi , s plátky vepřového či kuřecího masa, . Když je vedro, moc nevařím a jíme saláty a chleba.


Tahle polévka je ale rychlá a zároveň skvělá. Přidáme pórek nakrájený na půlkolečka a kousek zázvoru pokrájený na jemné proužky. POLÉVKA MISO S RÝŽOVÝMI NUDLEMI.


Vaříme půl hodiny, odstavíme a . V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, dle návodu uvaříme pohankové nudle a slijeme je. Nudle rozdělíme do misek, na ně dáme na kostičky nakrájené tofu a na delší kousky . Dashi dát do hrnce, přidat uvařené rýžové nudle nudle , nakrájené jarní cibulky, tofu shiitake, rehydratované wakame (chvilku předem je namočit) a vše spolu prohřát. Kdo nemá chuť syrové cibule, je nutné tento základ chvilku povařit.


Nejdříve si ochutíme vývar. Do hrnce přelijeme hotový vývar a doplníme oloupaným a na kolečka nakrájeným zázvorem, přidáme celé zelené části jarních cibulek (bílé můžeme použít nakrájené na plátky do polévky ) a dáme vařit. Ve skleničce rozmícháme lžíce miso pasty, lžíce sezamové pasty (tahini) a lžíce sójové . Přidáme rýžové nudle , sušené mořské řasy a přivedeme k varu. Po změknutí nudlí přidáme na kostky nakrájené tofu a necháme chvíli prohřát. Polévku odstavíme z plamene, přidáme lžičku sezamového oleje a dochutíme miso pastou rozmíchanou v mističce s trochou vývaru ( miso pastu nevaříme).


Připravený vývar, nudle , mísa na polévku s ingrediencemi (misa můžete dát i méně) a nakrájená zelenina na dozdobení. Jakmile je vývar hotov, zalijte jím ingredience připravené v míse na polévku. Vše promíchejte a uvidíte, jak miso dodává polévce barvu. Nyní je čas ozdobit plátky tofu a navrch přidat . Na olivovém oleji dozlatova orestujte tofu se sojovou omáčkou a rýžovým octem. V samostatném hrnci uvařte nudle dle návodu a zceďte.


Ve varné konvici uvařte vodu, nalijte do talířů, vmíchejte miso , řasu a přidejte tofu a nudle. Japonská polévka s udon nudlemi. Máme tip i pro vegetariány: vynechte maso, zdvojnásobte houby, přidejte trochu více lusků a jeden plát mořských řas nori, natrhaný na malé kousky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.