Tuesday 25 September 2018

Nákupní seznam na týden

Nákupní seznam pro hlavní jídla týdne. To všechno doma v dobré kondici . Ahojky, my jezdíme na velký nákup vždycky v pátek odpoledne. Přes den si snažím promyslet, co bych mohla přes týden vařit, kouknu, co chybí a napíšu si seznam. Každý krok, který níže uvádím, není velká věda, ale mluvím z vlastní zkušenosti, když tvrdím, že se můžeme naučit plánovat jídlo a zvyknout si na to, . Rada zní: Na nákup bez seznamu ?

Ušetřit čas se dá ale už doma. Je potřeba plánovat minimálně na týden dopředu. Ideální je, když si doma uděláte předběžně rozpis jídel na celý týden a podle toho také nakupujete.


Nebudete tak ztrácet čas tím, že budete bezradně přešlapovat před ledničkou a . Krolewski light, Ementaler light) nebo Eidam t. Pak si v klidu sedněte a sepište, co všechno jste využili. Podle některých výzkumů končí až polovina potravin v koši. Pak vytvořte optimální nákupní seznam , tedy ten původní plus to, co jste dokoupili, a minus to, co jste vyhodili do koše.

A máte hotový jídelníček a nákupní seznam na jeden týden ! Proto je dobré si doma napsat nákupní seznam. Má to dvě hlavní výhody: na. Pak si podle těchto receptů do nákupního seznamu vypíší, co jim doma chybí.


Když mají tuto základní. Opět doplníte o to, co budete potřebovat k přípravě snídaní, přesnídávek nebo během týdne k zakousnutí. Na nákup potravin si vyčleňte každý měsíc určitou částku, tu rozdělte po týdnech , její výši přizpůsobte váš týdenní nákup. Při razantním šetření se více osvědčuje nakupování za hotovost. Platby kartou svádí k překračování stanovené částky.


Vždy nakupujte dle seznamu , ten sestavujte na základě týdenního jídelníčku . Připravte si jídelníček na týden dopředu, ušetříte peníze i čas u plotny. Nejvíc můžete ušetřit při nákupu potravin a hlavně při vaření. Udělejte si seznam jídel, která budete v týdnu vařit – můžete lépe využít nakoupené suroviny, a také práci – například ze zbylých vařených brambor z jednoho dne lze . Pokud je naším cílem, změnit svou postavu, potřebujeme především změnit náš jídelníček, to vše začíná již v obchodě správným výběrem potravin.


Dvě z největších překážek zdravého vaření, je nedostatek času a chybějící ingredience, které byste měli mít vždy po ruce. Hodně lidí chce jíst zdravě, jenže stálé chybí zdroje o tom, co vlastně zdravá strava znamená. Neví, co koupit, neví co jíst.

Lidé neví, co je zdravé, etikety jim to většinou neřeknou(pokud je neumí číst). Ale rámcově máme vždy papírový nákupní seznam pro manželův týdenní nákup a speciální věci si já chodím dokupovat do specializované prodejny a když mi něco zbude, použiju to na vytvoření další receptury. A na ledničku přišpendlím každý týden jak jídelníček stávající, tak i ten na další týden s nákupním seznamem , který proškrtáváme a doplňujeme průběžně podle toho, co doma dojde či přebývá (typu mouka, ocet…prostě takové ty dlouhodobější potraviny). Důvodem jídelníčku je na prvním místě to, že vařím . Stačí si tak vzít s sebou na nákup mobilní telefon a seznam máte pohodlně při ruce.


Otázka: Mám každý týden podobné nákupy. Lze nákupní seznam nějak uložit? Nakupujte méně často a větší množství potravin najednou, ušetříte čas i nervy.


Počítejte s tím, že nastanou nenadálé situace a mějte vždy něco ve spíži nebo mrazáku ať nemusíte na poslední chvíli řešit, co jíst. Dokument pro plánování jídel na týden si můžete stáhnout zde! Opět jsem sepsala celý seznam na jeden nákup s tím, že bude potřeba dopékat (či dokupovat) pečivo a nějaké maso bude potřeba dát do mrazáku (a pak včas vyndat). Tentokrát je tam více mouky, másla a vajec, protože jsem zařadila také pečení perníčků a vanilkových rohlíčků.


Množství je orientační, řiďte . Opět je zařazeno více másla, mouky a vajec na pečení cukroví. Pokud si ale dáte záležet na nákupu a pokusíte se zásobit potravinami efektivně, přestane být jídlo problémem. Inspirací může být nákupní seznam uvedený výše.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.