Monday 13 August 2018

Jak prostřít štědrovečerní stůl

Je jedno, zda jde o štědrovečerní večeři nebo jinou slavnostní příležitost, nádobí na stole by mělo mít své správné místo. Zvolte raději jednobarevné, jednoduché, elegantní. Velmi efektní je porcelán.


Talíře připravíme podle potřeby – buď pouze mělký, nebo mělký a hluboký talíř, nikdy se na stůl nedává . Během roku sice máte dost příležitostí ke slavnostnímu prostření stolu, ale vánoční svátky jsou momentem, kdy se scházíte i se širší rodinou a dalšími hosty. Naše tipy vám usnadní roli hostitele. Přemýšlíte, jak jí dodat slavnostní vzhled a čím nazdobit stůl ? Inspirujte se našimi tipy. Zde je pět příkladů, z nichž si vyberou milovníci klasiky i barev.


Vánoce jsou tady a nás čeká slavnostní štědrovečerní večeře. K tomu, aby atmosféra byla dokonalá, pomůže i krásně prostřený slavnostní stůl. Završuje se jí dlouhé adventní čekání na příchod Vánoc a schází se při ní celá rodina.


Abyste tuto jedinečnou atmosféru co nejvíce umocnili, věnujte výzdobě stolu zvláštní pozornost. Zasedněte letos ke štědrovečerní večeři u krásně vyzdobeného stolu. Hezky prostřít stůl není zas až tak složité, jak to může vypadat. Pokud ale nevíte, jak na to, podívejte se do naší galerie, kde najdete více než šedesát fotografií.


Oblíbenou barvou Vánoc je bezesporu rudá. Prostřete stůl jednoduše . Pokud tedy máte celý byt nazdobený ve stříbrno-fialové, zlato-zelená kombinace na stole není ta správná volba. Nezapomeňte tedy vždy respektovat barevnou škálu, kterou jste si pro vánoční výzdobu zvolili. Vánoční stůl je totiž velice důležitý a neměli bychom jeho přípravu nijak podceňovat.


A i úprava vánočního stolu má svá pravidla. V první řadě bychom si měli . Strkání lokty jeden do druhého kouzlo štědrovečerní večeře ničí. Každý by měl mít pro sebe zhruba šedesát centimetrů plochy stolu.


V případě, že je nutné připojit ještě jeden menší stůl , je dobré použít různé překrývající se ubrusy doplněné stuhou a další aranží. Na stuhu je pak možné nainstalovat vázu s . Nezbytným doplňkem při prostírání stolu jsou ubrousky. Pro dekoraci vánočního stolu je možné použít jak papírové, tak i látkové. Látkové ale mají větší oblibu při slavnostních večeřích, jelikož dodávají stolu více elegance.


Ubrousky můžete dekorovat pomocí prstenů, stuh, přírodních materiálů, nebo . Vyhledávejte a ukládejte na Pinterestu nápady na téma Vánoční tabule. Podívat se na další nápady na téma Vánoce, Vánoce a Vánoční výzdoba. Jak budete mít letos při Štědrovečerní večeři prostřeno? Máte to každý rok stejně, nebo to pokaždé ladíte do jiného tématu i barev?


Jelikož je u nás vánoční. Smysl Vánoc spočíval především ve vzájemné úctě, lásce a přátelství. Byl dobou, kdy se scházela celá rodina pohromadě u svátečně prostřeného stolu. Ještě než mohli všichni zasednout společně u jednoho stolu, všude se drhlo, všechno se čistilo, uklízelo a urovnávalo. Hospodyně od rána připravovala štědrovečerní.


V každém případě patří vánočně prostřený stůl k rituálům, které navodí tu správnou slavnostní atmosféru. Pokud si nejste úplně jistí jak stůl vánočně prostřít a ozdobit, máme pro vás malou inspiraci. Co všechno patří na vánoční stůl. Stůl na Štědrovečerní večeři prostřete dle libosti, ale kdybyste chtěli dodržet všechny tradiční zvyky a pravidla, bude to docela fuška. Ke štědrovečerní večeři patří i nádherně prostřený stůl.


Vánoční dekorace stolu má však svá pravidla a my vám dnes ukážeme několik nádherných obrázků, které mluví samy za sebe. Jak to ale všechno zvládnout, jak stihnout všechny ty nekonečné přípravy, bramborovým salátem počínaje a nazdobenou slavnostní štědrovečerní tabulí konče? Věnujte nám tedy chvilku času a kapku vaší pozornosti. Poradíme vám, jak prostřít a vyzdobit stůl na štědrovečerní večeři a . Na štědrovečerní večeři se u stolu schází celá rodina nebo i přátelé. Je to nádherná chvíle, která je zároveň tou nejslavnostnější událostí v roce, a všichni chceme, aby tento moment byl nezapomenutelný.


Aby byl okamžik opravdu slavnostní, chce to také krásně prostřený stůl , což není zrovna jednoduché.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.