Friday 15 June 2018

Leky na dovolenou

Máte pocit, že přesně víte, jaké léky si na dovolenou s sebou vzít, když však přijde řada na balení, tak jen bezradně běháte po bytě. Máme pro vás několik tipů, co by ve vaší cestovní lékárničce rozhodně nemělo chybět. Kromě toho si vezměte dostatečné množství tablet, které běžně . Víte, co by měla obsahovat cestovní lékárnička?


Jaké jsou nejčastější potíže, se kterými se cestovatelé setkávají a jakými léky je lze řešit?

Léto, dovolená, cestování. Tři věci, které k sobě nerozlučně patří. Vyplatí se mít kromě běžné výbavy (náplasti, mast na spáleniny aj.) například léky proti průjmu, horečkám, bolestem, nachlazení, alergii.


Poradíme vám, co vzít s sebou. Základem každé lékárničky by měly být léky, které pravidelně užíváte. Dbejte na to, abyste jich měli v zásobě vždy dostatečné množství.


Velmi důležité je léky na dovolenou správně zabalit.

Jedeme na dovolenou , co máme vzít s sebou za léky ? Pokusím se nyní odpovědět všem zvídavým rodičům malých dětí, kteří se chystají na dovolenou ať již na chalupu či k moři. Měla by být vybavena tak, aby obsahovala vše důležité, ale zároveň nezabírala celý batoh nebo kufr. Lékárnička nesmí chybět v základní výbavě žádného cestovatele. Pokud cestujete na vámi známé místo, většinou není problém a víte, co zabalit.


Pokud ale cestujete do některé, především vzdálenější . Přesné složení je individuální, já se například snažím nezapomenout na léky pro alergiky, které se u nás berou pravidelně. Nespoléhejte na to, že jedete do civilizace a že běžné léky budete moci kdykoli koupit. Co vzít s sebou na letní dovolenou ? Chystáte se na dovolenou ? Léky a jejich dostupnost. Tipy na dovolenou – jaké léky vzít s sebou. Chcete prožít dovolenou v pohodě?


Jak si poradit s akutním průjmem. Nové možnosti léčby pro sportovce.

Domácí lékárnička Weleda přípravky na drobná poranění. Co vás určitě potěší, je, že například na Slovensku či v Itálii, recepty vydané českým lékařem na léky, které jsou v dané zemi dostupné, jsou platné. Pacient si ale léky musí hradit v plné sumě. V Chorvatsku ani ve Španělsku však s recepty vydanými českým lékařem nepochodíte. Naše paní doktrka má na stánkách tyto léky : Já ještě beru teploměr a mám stálou lékárnu, něco nevozím vůbec.


RAZY, ODŘENINY – desinfekce Cutasept F, Tea tree olej, peroxid vodíku, Betadine roztok (nepálí) Pletené obinadlo, pružné obinadlo, Idealast – pružné,samodržící,. Jedou-li s vámi na dovolenou i děti, zkontrolujte si, že máte s sebou léky , které jsou vhodné pro jejich věk (popřípadě váhu). Nezapomeňte si vždy před cestou do zahraničí sjednat pojištění nebo si alespoň ověřit, zda je v konkrétní zemi akceptováno naše pojištění zákonné. Neopomeňte také přibalit kartičku zdavotní.


Každopádně by ale ve vaší dovolenkové lékárničce pro dítě neměl chybět teploměr, protože je potřeba vědět, zda má vaše dítko jen lehce přes stupňů ( tudíž není třeba panikařit, třeba se z toho vyspí), nebo mu teplota stoupla přes stupňů, a je na místě podat léky na její snížení. Vážení zákazníci, ve spolupráci s farmaceuty jsme pro Vás připravili balíčky složené z produktů, které je vhodné sebou mít na dovolenou. Na hory nezapomeňte především.


Vás domácí lékárničku naplnili. Najdete v ní vše potřebné: obinadla, vatu, náplast, teploměr, zásyp, léky na průjem, bolest hlavy, chřipku, kašel. Lékarnička na dovolenou.


Jaké léky je dobré vzít s sebou na dovolenou či na cesty? A pokud zrovna nemíříte na dovolenou , může vám tento návod pomoci k vytvoření domácí lékárničky. Kinedryl - tableta hodinu před cestou.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vybavení cestovní lékárničky by se mělo odvíjet od délky pobytu v cizině, na vašem zdravotním stavu a na oblastech, kam chcete cestovat. Chronicky nemocní lidé by ale měli určitě ještě doma navštívit svého odborného lékaře a nechat si doporučit léky , které brát při zhoršení stavu.


Pokud odjíždíte někam na dovolenou, na delší čas za prací, či někam “ nazkušenou”, je potřeba se zamyslet také nad tím, jaké léky si vzít sebou. Zde naleznete seznam nejdůležitějších volně prodejných léků.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.