Friday 23 March 2018

Perličkové vánoční ozdoby

V našem obchodě Rautis a. Perličkové vánoční ozdoby. Výroba perličkových vánočních ozdob v Poniklé má více než stoletou tradici. Původně se z perliček dělala bižuterie, ale když k nám na konci 19.


Otvírací doba a exkurze o vánočních prázdninách. Objednávky přes e-shop - do 19. Vánoční prodejna v OC CENTRAL Kladno. S přírodou krkonošských hor i kopců podhůří se snoubí tradice předků a um současných řemeslníků, zemědělců a tvůrců. Výrobky z Krkonoš si proto zaslouží náležité ocenění, neboť mají dobrý základ a jsou ověřeny tradicí.


Dec Vánoce jsou jen pár dní v roce. V Poniklé na Vysocku v severovýchodní části Libereckého kraje je mají po celý rok. Už víc jak sto let tam vyrábějí tradiční vánoční ozdoby ze skleněných perel. Na jejich výrobu – od skleněné trubičky až po finální perličkovou hvězdu – se můžete přijet podívat i vy. Vše o tradicích, Mikuláš, Vánoce , Velikonoce, recepty, nápady, tvoření, elektronické pohlednice, hry, soutěže.


Zajímá vás, jak se vyrábí perličkové vánoční ozdoby ? Navštivte tradiční ruční výrobu vánočních ozdob ze skleněných perlí. Pokud Vás zajímá, jak naše ozdoby vznikají, přijeďte se k nám podívat a nechte se okouzlit starobylou krásou. Nov Vzpomínáte si na vánoční ozdoby smontované z maličkých třpytivých perliček, hvězdy, zvonečky a postavičky, které jste jako malí věšeli na stromečky u prarodičů a rodičů? Byly to perličkové ozdoby z Poniklé, které se v této krkonošské vísce vyráběly z foukaných dutých skleněných perlí již na počátku 20. Dec Už je to asi roky, kdy dcera navštívila se školou kreativní dílnu Rautis - a poznali tradiční ruční výrobu vánočních ozdob ze skleněných perlí v Poniklé.


Sami si tam mohli vyrobit vlastní ozdobičky. Od té doby rok, co rok montujeme perličkové vánoční ozdoby. Montují se kuličky na drátky. Firma se zabývá ruční výrobou a prodejem tradičních vánočních ozdob a dekorací z foukaných skleněných perlí.


Provádíme exkurze do výroby. Rautis Mistrem v tradiční ruční výrobě vánočních ozdob ze skleněných perlí je rodinná firma Rautis v Poniklé. Cestu jediné perličky na ozdobu přes foukání, stříbření, barvení, malování, řez a montáž poznáte při exkurzích. Ty probíhají každý den a začínají vždy v 1 a 15 . Buď objednávám,nebo si zajdu tady v Praze na vánoční trhy :) Pavel Esch.


Krasny obchod a zajimava exkurze. Moznost vyrobit si vlastni vanocni ozdoby. Při naši návštěvě o velikonoční neděli arogantní blonďatá prodavačka v proužkovaném tričku, . Nov Betlémy v lahvích i na houbě choroš, vzácné perličkové ozdoby , jaké pamatují naše babičky, vánoční stromy ozdobené šikovnýma rukama jihočeských tvůrců, ale také pokus o REKORDNÍ NÁVŠTĚVNICKÝ BETLÉM, ukázky lidových řemesel, workshopy, koncerty, divadla nebo tradiční vánoční koledování . Součástí provozu prodejny je kreativní dílna, kde je možné se naučit základní postupy montáže ozdob.


Nabídkou výroby je možný výběr z více než 4druhů ozdob z katalogu, který představuje velké množství vzorů. Firma Rautis se snaží o zachování tradice perličkových vánočních ozdob a připravuje proto i speciální .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.