Wednesday 21 March 2018

Lékárnička pro děti

Základní výbava domácí lékárničky. Betadine ve formě roztoku či masti, obě formy děti dobře snáší, protože neštípou, případně peroxid vodíku. Když jsem neměla děti , tak jsem obsah lékárničky moc neřešila.


Mezi základní výbavu patřila náplast, Brufen na bolest hlavy a Paralen na teplotu. Vždy, když bylo třeba, tak jsem si do lékárny zašla pro to, co bylo zrovna potřeba.

S narozením dětí jsem ale lékárničku a její obsah a umístění začala řešit. Je pár věcí, které vás zachrání. Od návštěvy pohotovosti, nevyspání, pláče, rozmrzelosti, telefonátů doktorce a dalších katastrof. Ještě než se miminko narodí , pořiďte si do domácí lékárničky tohle. Jaké léky koupit pro miminko?


Protože klasický rtuťový už vám lékárnice v . Jednou z mnoha věcí, které jsou nutné před cestou zařídit je sbalení cestovní lékárničky. Při uchovávání léků v domácím prostředí je potřebné sledovat dobu použitelnosti, dodržovat podmínky pro uchovávání a dobu použitelnosti po otevření přípravku.

Nejvhodnějším místem pro domácí lékárničku je místo mimo dosah dětských ručiček. Léky mají pro děti často atraktivní vzhled a mohlo by dojít k nechtěnému. Lékárnička pro dítě od roku. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jedeme na dovolenou, co máme vzít s sebou za léky?


Pokusím se nyní odpovědět všem zvídavým rodičům malých dětí , kteří se chystají na dovolenou ať již na chalupu či k moři. Univerzální složení lékárničky pro všechny domácnosti neexistuje. Záleží totiž na tom, kdo v domácnosti žije, zda jde o jednoho dospělého, velkou rodinu s mnoha dětmi různého věku, nebo například o seniorský pár. Obsah je třeba upravit i podle toho, jestli jde o domácnost, ve které jsou jinak zdraví . Vždy je vhodné mít doma lékárničku s prostředky k ošetření jak drobných úrazů, ke kterým může často v domácím prostředí nebo okolí dojít, tak i léčbě nejčastějších onemocnění jako je horečka, průjem nebo zvracení. V domácnosti s dítětem nikdy nenecháváme léky na místech snadno dostupných dětem , patří do . Nutrolin (i v sirupu), Laktobacilus tbl.


Glycerinové čípky, Duphalac sir. Horečka, bolest - hlavy, celého těla nebo poranění. Ibalgin, Brufen, Nurofen nebo Paralen, Panadol, Paracetamol - tbl, čípky, sirupy.


Nemocné dítě patří k lékaři, ale drobné neduhy se dají snadno a jemně zvládnout přírodní cestou.

Speciální masážní olejíčky na uvolnění bříška, prostředky na usnadnění dýchání, zklidňující Bachovy esence, bylinkové čaje a další šetrné přírodní prostředky pomohou vašim dětem i vám ulevit od častých . Optimální lékárnička je pro každého trochu jiná. Kdybychom totiž poslechli všechny dobře míněné rady, jaké léky si vzít na dovolenou, neodjedeme s malou krabičkou, ale s kufrem plným léků a zdravotních pomůcek. Přitom je jasné, že děti v různých věkových obdobích, navíc, pokud jde o děti , které se . Dovolená s dětmi , obzvláště těmi malými, je nevyzpytatelná. Ani nevíte jak, a mohou se objevit teploty, alergie, zvracení či průjmy.


Většinou nejde o nic vážného, ale chce to mít u sebe jakousi krabičku první pomoci. Jak má ale vypadat správná lékárnička pro dítě? Tohle jsou věci, které by v ní neměly . Koho někdy nebolí hlava, zuby, záda, klouby? Proto je dobré mít v lékárničce analgetika.


Dětem od bolesti pomáhá sirup Paralen SUS či Panadol Babynebo čípky Nurofen a Paralen, ale vždy se musí hlídat doporučené dávkování. Léky ve formě čípků považují lékaři u nejmenších dětí jako nejvhodnější . Nebo si nějakou tu příruční chystáte na cestu na dovolenou? Máte připravenou lékárničku na cesty? Cestujete na dovolenou a přemýšlíte, co přibalit do cestovní lékárničky ? Nabízíme vám orientační přehled.


Jsou v něm uvedeny také léky vhodné pro děti , nejlíp však uděláte, když se před dovolenou poradíte se svým praktickým dětským lékařem, zejména pokud . Doba prázdnin a dovolených s sebou přináší nejen krásné zážitky, ale občas i nějaké ty nepříjemnosti. Co by nemělo chybět v lékárničce pro děti ? Opalovací a poopalovací krémy. Do lékárničky určitě patří léky, je ale potřeba zdůraznit, že mnoho léků je dětem kontraindikováno. Vždy proto pečlivě čtěte příbalový leták a zaměřte se na dávkování pro děti. Nosnou informací by mělo být množství účinné látky vztažené na hmotnost dítěte, věk není vždy rozhodující.


Co vzít pro děti do lékárničky na cesty? K moři s vysokým ochranným faktorem 30- 40. Pozor- děti do roku věku by vůbec neměly přijít na přímé slunce, pouze do stínu- i tady nutné je namazat.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.