Wednesday 30 August 2017

Skupenské teplo tání ledu tabulky

Pak teplota začne opět růst, ovšem strmost křivky v. Jako příklad jsou v tabulce 8-uvedena celková vnitřní i vnější měrná skupenská tepla vypařování vody při různých teplotách. V měrné skupenské teplo l. Teplo (v J) potřebné k tání ledu pochází z ochlazující se teplé vody. Změříme ho za pomoci kalorimetru – izolované nádoby.


Změřenou hodnotu zapište do tabulky. V odměrném válci odměřte 1ml vody o teplotě asi °C. Hodnoty v tabulce jsou v mnoha případech jen přibližné, mohou se od . Normální atmosférický tlak.


Měrná tepelná kapacita vody. Skupenské teplo varu vody. Laboratorní práce z fyziky č. Datum měření: Datum odevzdání: Název úlohy: Určení měrného skupenského tepla tání ledu. Získání dovedností vyhledat v tabulkách teplotu tání a měrné skupenské teplo tání látky.


Kolik tepla přijmou kg ledu o teplotě -15°C, jestliže se roztopí a vzniklá kapalina se dále zahřeje na teplotu 22° C? F8: skupenské přeměny: A: Hledej v tabulkách : 1) Teplota tání mědi. Postup měření skupenského tání ledu. Do kalorimetru vložíme kapalinu o hmotnosti ma teplotě t1. Potom přidáme do vody tající led , jehož teplotu tbudeme předpokládat 0°C.


Pokus budeme dvakrát opakovat pro různé teploty. Nejprve si žáci v části zvané příprava připomenou vzorec pro výpočet skupenského tepla tání. Pracovní postup: Vyučující přivede v. Opětovným zvážením kalorimetru. Určete měrné skupenské teplo tání mědi, pokud víte, že na roztopení kg mědi ohřáté na teplotu tání, je třeba MJ tepla.


Ukaž řešeníUkaž všechna řešení. Jak velké teplo musíme dodat 1g ledu o teplotě °C, aby změnil skupenství a poté se ohřál na °C? Při skupenské přeměně ledu na vodu: A) led přijme teplo a při tom zvýší teplotu.


Potřebné údaje vyhledejte v tabulkách. Výpočet předaného tepla ( skupenství ) Teplotní roztažnost. Spočti zpaměti teplo předané při změně teploty ledu -20°C--50°C pro a) kg, b) kg. Proč suché tričko hřeje a . Se zvýšením tlaku roste u většiny látek i teplota tání.


Regelace ledu : Závislost na tlaku. Pomocí tabulek zjistíme měrné skupenské teplo tání ledu : lt =334. Měrné skupenské teplo tání - tabulky - l t-jednotka-.


LUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČ. Co udává měrné skupenské teplo tání látky, značka, jednotka, fyzikální vztah se. Určíme hmotnost kalorimetru, najdeme v tabulkách měrnou tepelnou kapacitu.


Na celý tento děj se spotřebovalo 6kJ tepla.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.