Friday 25 August 2017

Japonské recepty

VIDEO: Kuřecí špízy yakitori. Tradiční japonské nudle soba jsou vyrobené z pohanky, proto jsou mnohem zdravější variantou k našim pšeničným těstovinám. A když už se pouštíme do přípravy . Kde naleznout klasické i netradiční recepty chutné a zdravé japonské kuchyně?


Japonské marinované kuřecí kousky JFC.

Maki, nigiri a obrácené sushi. Príprava jedál japonskej kuchyne, najlepšie jedlá z japonskej kuchyne. Dopřejte si dostatek zeleniny, vyzkoušejte neobvyklé kombinace a připravte si skleněné, rýžové nebo soba nudle. Skleněné nudle s vepřovým. Vyzkoušejte recepty z jiných národních kuchyň, zemí a světadílů.


Recepty , jídla a speciality japonské kuchyně. Ochutnejte exotická jídla a cizí speciality.

Online recepty pro začátečníky a pokročilé kuchaře a kuchařky. Hodnocení a komentování receptů. Vlastní online kuchařka. Stránky Vám poskytnou poměrně dobrý přehled restaurací v oblasti Tokia a také Kjóta.


Můžete si zde vyhledat recepty , novinky,nově otevřené restaurace a další užitečné informace. Některá typická japonská jídla . Základ japonské kuchyně tvoří rýže, zelenina, mořské ryby a plody moře. Japonci používají rýži nejen jako přílohu, z rýže vyrábějí také mouku, nudle i známý alkoholický nápoj nazývaný saké.


Jedná se o velmi jemné a úzké nudle, vyrobené z pšeničné mouky. Do misky si dáme obě vejce a rošleháme metličkou. Po šlehání přidáme curk a med a opět šleháme min. Spousty sladkostí se vyrábí z rýže a fazolí nebo i . Filé pokapeme citronem a necháme odpočinout.


Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme nahrubo, podusíme na másle, přendáme do pekáčku, položíme. Skoro každé japonské město má svůj specifický recept na ramen, většinou se však liší jen přísadami.

Nejvíce se používá pórek, cibule, paprika, zelí, ředkev, česnek, mrkev, fazolky a špenát. Z masa, kromě ryb a plodů moře, je oblíbená drůbež, hlavně kuřata a . Na náplň: 2g, mletého vepřového masa. Recept na cca ks: 1ml, studené vody. Na omáčku: lžic, sojové omáčky.


Sushi v štýle „cha han donburi“. Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka.


Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú verziu a tú pridávam aj sem.


Milujem ich natoľko, že si ich robievam . KARAAGE - marinované kuřecí kousky Tomio Okamura. Budete potřebovat: 300g vykostěného kuřecího stehenního masa, velké lžíce japonské sójové omáčky, velké lžíce mirin, velké lžíce rýžového vína saké, kousek čerstvého zázvoru, stroužky česneku, vejce, . Specialista na japonské zboží s dlouholetou tradicí. Rýže, nudle, sojové omáčky, řasy, wasabi, mražené ryby na suši, rýžová vína, japonská piva a mnoho dalšího.


Přidejte kari pastu, slepičí vývar a do hrnce vraťte maso. Tempura je japonské národní jídlo (původem ale z Evropy!), jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto. Tempurako lze nahradit směsí z mouky, solamylu a vajec – výsledek je ale .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.