Monday 22 May 2017

Highland skot

Skotský náhorní skot neboli highland cattle je velmi tvrdé a odolné plemeno skotu. Již z jeho názvu je patrné, že pochází ze Skotska, původní oblast chovu zahrnuje západní a střední Skotsko a Hebridy. Archeologické nálezy prokázaly jeho existenci již v 6. V dnešní podobě se chová přinejmenším již od 18.


Díky konzervatizmu tamních chovatelů nebylo ovlivňováno moderními postupy, tzv.

Rádi bychom, abyste se na následujících stránkách dozvěděli něco více o tomto plemeni, o naší ekologické farmě a snad i mnohem více. Původ se odvozuje od keltského dobytka oblasti severozápadní Skotské vysočiny. Toto plemeno dnes můžeme nazvat genovou rezervou. Stává se tak převážně v horských oblastech, kde dochází ke vzniku ekologických farem s chovem tohoto nenáročného a odolného plemene. Unsubscribe from 560Vladimir?


Pro dosažení této významné kulinářské vlastnosti je však třeba dodržet specifický proces zrání masa po porážce. Již několik let vlastníme menší chov krav v Malé Úpě.

Po, Út, St, Čt, Pá, So, Ne. Základní zbarvené je hnědočervené. Highland má tělo menšího vzrůstu. Ale můžete narazit i na zbarvení černé.


Začali jako úplní laici bez zkušeností. Nikdy jsem krávy nechoval. Chtěl jsem na chov nenáročné plemeno hlavně se snadnými porody, vysvětlil Kruba. Jsou to zvířata menšího . Pochází z oblasti severozápadní Skotské vysočiny a centrálního Skotska z dob, kdy žili Keltové. Dnes jej můžeme považovat za genovou rezervu, neboť neprošlo žádnými moderními selekčními . Skotská vysočina je pokryta chudou sporou vegetací vřesovištního typu.


Tvrdé podmínky, skromná . HIGHLAND - místem vzniku tohoto plemene, jehož majestátní vzhled bude ladit s jakoukoli drsnou krajinou, je severozápadní část Skotska. Je odvozováno od původního keltského skotu a jeho současná podoba se datuje od druhé poloviny 19. Předností highlandů je odolnost, otužilost a celková přizpůsobivost . Zbarvení u tohoto plemene je velmi různé.

Za základní se považuje černá barva. Dále je pak plemeno chováno v těchto barevných rázech: hnědé, červené bílé či bílo-černé. Kohoutková výška u toho plemene dosahuje . MINIATURE HIGHLAND CATTLE. Prodám jalovičky, krávy, popř. Nechte se zlákat chutí hovězího masa plemene highland z jihočeské farmy.


Extenzivní plemeno skotu HIGHLAND. V tmavých soutěskách, velmi hustých lesích, na jejich mýtinách, potkávali jsme při našich průzkumných cestách na sever této země zvířata velmi podobná našemu skotu, některá černá, bezrohá, některá hnědá s majestátnými, dlouhými rohy, vždy však pokryta hustou srstí. Nevyznačují velkou růstovou schopností – průměrný denní přírůstek se běžně pohybuje okolo kg (v zimním období vlivem sníženého metabolismu 2-kg), proto nejsou vhodní do intenzivního výkrmu.


Obrázek fotografie, snímků a reklamní fotografie.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.