Monday 17 April 2017

Levandulový esenciální olej

LEVANDULE uklidňuje, navozuje spánek, pomáhá při léčbě migrény, bolestí hlavy, ulevuje od depresí, nervového napětí, vyčerpání a stresu. Olej se získává destilací květů z keříků rostoucích především v oblastech Středomoří a jižní Evropy. Charakteristické příjemné aroma se line ze všech částí rostliny, esenciální olej se získává parovodní destilací pouze z květů levandule.


Název rostliny odvazujeme z latinského „lavare“, což můžeme přeložit jako „omývat se, koupat se“. Starověcí Římané si totiž levanduli rádi přidávali do koupelí.

Peršané levanduli spalovali . Patří mezi nejpoužívanější silice, na kůži se může použít neředěná, uklidňuje, vhodná při nespavosti, bolestech hlavy, migréně, chřipce, dýchacích obtížích, má výrazné hojivé účinky, snižuje krevní tlak, účinná i proti molům. Z esenciálních olejů se působením tepla postupně uvolňují molekuly vonné látky a šíří se vzduchem. Levandulový olej je pro své vynikající účinky používán už od starověku. Lavandin není úplně to stejné jako levandule pravá a má i rozdílné použití. Při výrobě kosmetiky se používá především na domácí pleťový krém nebo mléko na léčbu akné, jizev po akné a strie.


Je možné jej použít zředěný na pokožku nebo pro účinnou aromaterapii. TERICKÝ OLEJ BIO LEVANDULE - Popis Teplá kořenitá vůně.

Významný olej pro celkové posílení organizmu při slabosti a chladu, posiluje činnost ledvin, sleziny, žaludku, srdce a plic, působí afrodiziaká. Stále častěji a častěji se objevují v domácnostech po celém světě. Vůně levandule je velmi příjemná a co víc, je také zdraví prospěšná.


Esenciální oleje jsou pro zdraví a relaxaci velmi prospěšné. Studie poukazují na skvělé účinky této všestranné byliny na . Uklidňující s květinovou vůní. Jedním z léčivých prostředků používaných už v dávných dobách je levandulový esenciální olej. Už tehdy byly jeho léčivé účinky využívané nejenom při fyzických bolestech, ale i na uklidnění utrápené duše.


Domovem levandule je oblast jižní Francie, Itálie, Anglie a . Terapeutický olej Lavender je adaptogen a může pomáhat tělu adaptovat se při stresu a nerovnováze. Protože je to nejuniverzálnější z esenciálních olejů, neměl by chybět v žádné domácnosti. Je skvělý pro relaxaci a . Valenta jsou v biokvalitě, stoprocentně čisté a přírodní. Z rostlin se extrahují buď destilací vodní parou za nízkého tlaku anebo vytlačováním za studena.


Celý výrobní proces je pod pečlivou kontrolou, finální výrobek tak dosahuje maximální možné kvality. Existuje mnoho druhů levandulových olejů, které jsou získávané z různých rostlin - pro nás je důležité, že používáme lavandula angustifolia. Odpuzovač hmyzu: Některé oleje jako třeba ty z levandule nebo máty odpuzují hmyz.

Nakapejte trochu oleje na kapesník nebo vatu a položte je poblíž oken a dveří. Ceka me dlouho odkladana zahradni aktivita, musim ostrihat lany levandule. Kazdorocne mam vrchovatou bednu materialu a nevim, co s nim.


Udelam bambilion kyticek a tim moje fantazie konci. Pak nacpu jednu platenou tasku k prasknuti (giganticka obdoba vonnych pytlicku) a dam to do skrine. Pokud si ji nasušíte a zabalíte do bavlněného sáčku, můžete ji použít jako aroma k osvěžení vzduchu, či na rozvonění prádla ve skříni. Sušená levandule je také vynikající jako potpourri nebo jako dekorace do vázy.


Avšak i levandulový olej se dá využít mnoha způsoby.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.